Riia lennujaam teenindas esimesel poolaastal oodatust rohkem reisijaid

BNS
Copy
Riia lennujaam.
Riia lennujaam. Foto: Scanpix/ EPA/ Toms Kalnins

Riia rahvusvaheline lennujaam teenindas tänavu esimesel poolaastal oodatust 30 protsenti rohkem reisijaid, kuigi lendude arv oli planeeritust kuus protsenti madalam, ütles teisipäeval lennujaama Riga International juhatuse esinaine Laila Odiņa.

Kuigi Riia lennujaama tööd mõjutasid esimesel poolaastal Ukraina sõda ja sellega seotud üleilmsed sanktsioonid Venemaa ja Valgevene vastu, teenindati Riia lennujaamas reisijaid 30 protsenti rohkem kui planeeritud.

Odina nentis, et otsereisijate osakaal oli 2022. aasta esimesel poolel ennustatust oluliselt suurem ning see korvab ümberistumisega reisijate arvu languse.

Riia lennujaama ümberistumisega reisijate osakaal oli tänavu esimesel poolaastal 17 protsenti võrreldes 2019. aasta 30 protsendiga. «Samas on suundumus ka selles segmendis soodne – vaatamata sellele, et Ukraina, Venemaa ja Valgevene transiitreisijate voog on kadunud, kasvab transiitreisijate arv taas tasapisi, tõustes juulis juba 22 protsendini,» lisas Odiņa.

Sõjast tingitud põhjuste tõttu jääb lennujaamas teenindatavate lendude arv plaanitust kuus protsenti maha, kuid enim on mõjutatud kaubavedu, sest viimastel aastatel edukalt käivitatud Hiina kauba programmid on nüüdseks täielikult peatatud ja need kaovad. Seda ei saa korvata reisilennukitega veetava kaubahulga kasvuga.

«Seetõttu jääb esimesel poolaastal Riia lennujaama lennukauba ümberlaadimise maht planeeritust 17 protsenti maha. Selle languse kompenseerimiseks tegeleme aktiivselt uute kaubaliinide loomisega, sh Aasia riikidesse – Kasahstani, Usbekistani ja mujale,» ütles lennujaama juhatuse esinaine.

Selle aasta esimesel poolaastal teenindati Riia lennujaamas 2,221 miljonit reisijat, mida on 5,4 korda rohkem kui möödunud aasta esimesel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles