Kallas osaleb Kopenhaagenis energiajulgeoleku tippkohtumisel

BNS
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) osaleb teisipäeval Taani peaministri Mette Frederikseni kutsel Kopenhaagenis toimuval Läänemere energiajulgeoleku tippkohtumisel, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kohtumise ajendiks on Läänemere riikide soov loobuda Vene energiast esimesel võimalusel ning selle asendamine taastuvenergiaga koos rohepöörde ja kliimaeesmärkide saavutamisega. Kohtumisel lepitakse kokku ühistes tegevustes, kuidas kiirendada energiajulgeolekut parandava meretuuleparkide ja võrgutaristu rajamist Läänemerel ning tagab taskukohasele elektrile ligipääsu tagamist tarbijatele.

Kohtumisel osalevad kõik Läänemere-äärsed Euroopa Liidu riigid ning Euroopa Komisjoni president ja energiavolinik.

Lisaks arutatakse kohtumisel koos energiavaldkonna ministrite, süsteemioperaatorite ja taastuvenergia arendajatega, kuidas tõhustada valitsuste ja erasektori koostööd, et kõigis Läänemere riikides oleks taastuvenergia ja meretuuleenergia kiireks arenguks soodne ja toetav keskkond.

Eestit esindavad tippkohtumisel peaminister Kaja Kallas, majandus- ja taristuminister Riina Sikkut (SDE) ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles