Emma and Theo rõõmustab laia poiste ülikonnavaliku ning loodussõbraliku materjaliga

Copy
Foto: Emma and Theo

Emma and Theo on aastal 2011 sündinud väike pereettevõte, kes pakub naturaalsetest materjalidest riideid naistele, poistele ja tüdrukutele. Olles tegelenud müügi ning turundusega, tekkis brändi loojal Triinul ühel hetkel tahtmine teha midagi oma käega ning midagi loomingulisemat. Õmblemispisik saadi õmblejast vanaema käest ning läbitud sai ka mitmeid kursuseid. Tütre Emma sünniga alustati laste villaste mantlite tootmist, aja jooksul loomuliku jätkuna tooteportfell laienes ja mõne aasta möödudes lisandus ka naiste kollektsioon. «Tavaliselt tulevad kõige paremad ideed puhkehetkedel, olles tavarutiinist väljas -näiteks puhkusel, mere ääres, metsas, urbanistlikus linnakeskkonnas. Tundes, et mõtetesse on kinni jäädud on parim lahendus keskkonnavahetus, kasvõi paariks päevaks kuskile puhkama sõita, et inspiratsiooni ammutada,» sõnab Triin.

Absoluutselt kõik Emma and Theo tooted valmivad Eestis. Usutakse, et «Valmistatud Eestis» on klientide jaoks tähtis ning sellepärast ei olda ka valmis tootmist Eestist välja viima. Aastate jooksul on tekkinud väga tugev püsiklientide kogukond, kes ikka ja jälle Emma and Theo juurde tagasi tulevad. Triinu sõnul on usk, et järelikult on nad midagi õigesti teinud. Brändi jaoks on väga tähtis, et tooted oleksid kvaliteetsed ning mugavad kanda, enamus nende toodetest valmib naturaalsest materjalist -näiteks linasest, puuvillast ja meriinovillasest. Kasutatakse ka eksklusiivsemaid materjale, näiteks siidi ja peenvilla.

Foto: Emma and Theo

On tooteid, mis on populaarsed aasta läbi, näiteks kleidid. Ilus välja näha on naistele ja tüdrukutele oluline aasta läbi. Samuti naiste meriinovillased kardiganid, mida on jahedatel suveõhtutel hea peale visata ning talvel mantli alla lisakihina panna. Vastavalt hooajale on populaarsed ka naiste mantlid. Kevadel ja sügisel õhemad mantlid, talvel eriti populaarsed paksemad, millele on lisatud vatiinikiht ja eemaldatav kapuuts. Viimast kaubandusest väga palju ei leia. Väga hästi tuntakse Emma and Theod ka poiste ülikondade järgi, erinevad pidulikud sündmused, lasteaedade lõpetamised ning suvel loomulikult pulmad. Populaarsed tooted portfellis on ka mütsid, sõltuvalt aastaajast ning ilmast, kas paks meriinovillane kudum või laste lemmik tuukrimüts.

«Meie kliendid on väga lahked häid sõnu jagama ja saame positiivset tagasisidet palju. Väga tihti jõuavad meie juurde kliendid, kes ütlevad, et on terve linna läbi otsinud ja no ei leidnud poisile ülikonda. Ta tuleb meie juurde ja leiab üllatuslikult valikust üle 20 eri kangast ja värvitoonis ülikonda. Ning kui valikus kohe sobivat tooni ei ole, siis me õmbleme selle.»

Foto: Emma and Theo

Suurimaks edasimüüjaks on Tallinna ja Tartu Kaubamaja, kellega koostööd väga hinnatakse, kuid turistidele suunatud poekesed ja messid on peale Covidi tulekut enda uksed sulgenud. Kiirelt orienteeruti aga ümber ning praeguseks on põhiline müügikanal e-pood. Üheks väljakutseks on soov toota Eestis väikepartiisid sellise hinnaga, et toote lõpphind oleks ostjatele vastuvõetav. Kuid Eestis on tootmine kordi kallim, kui seda teha näiteks Hiinas. Küsimus on ka kogustes, kui tellida väike kogus kangast, on see märksa kallim, kui suurtel masstootjatel, kes tellivad kangast kilomeetritega. Tootjatega on brändil peamised koostööpartnerid välja kujunenud ja suhted nendega väga head.

Foto: Emma and Theo

«Ütlus, et ajalugu kordub, kehtib ka rõivatööstuses,» sõnab Triin. «Vanad trendid jõuavad ringiga ikka ja jälle tagasi, samas jällegi tundub, et praegu ei ole mingit kindlat suunda või riietust, mida peab kandma, kuna inimesed riietuvad seinast seina ning kannavad riideid, mis neile meeldivad. Pilt on väga kirju ning riietumisel paistab silma omanäolisus ja eristumine. Muidugi on kiirmoes mingid teatud trendid. Meie aga püüame oma riideid disainida nii, et neid saaks kanda pika aja vältel. Et naine, kes ostab meie käest kvaliteetse ja hinnalise kleidi, saab seda uhkusega kanda ka järgmistel aastatel.»

Kogu Emma and Theo tootevaliku leiab siit ning külla oodatakse eelneva etteteatamisega aadressil Vardi tee 19a, Viimsi.

Copy
Tagasi üles