GALERII Prügivedajate streik on täitnud Šotimaa tänavad prügiga

Ronald Reinap
, reporter
Copy

Šoti prügivedajate streik seoses töötasuga on laienemas rohkematesse linnadesse. Hooletusse jäetud prügikastidest voolab prügi Edinburghi peatänavatele, tuues kaasa haisu ja pahameele.

Palgaläbirääkimised kohalike omavalitsuste ja ametiühingute juhtide vahel on endiselt käimas ning 18. augustil alanud Edinburghi prügivedajate streik kestab plaanide kohaselt kuni teisipäevani, vahendab Reuters.

Sarnased streigid on alanud peale Edinburghi veel tosinas teises piirkonnas, sealhulgas Aberdeenis ja Šotimaa suurimas linnas Glasgows.

Streigid on langenud kokku Edinburghi iga-aastase Fringe-festivaliga, mis kestab suurema osa augustist ja meelitab Šoti pealinna miljoneid inimesi.

Ametiühing Unite teatas sel nädalal, et kohalik omavalitsus on teinud selgeks, et pärast tagasilükatud 5-protsendilist palgatõusu pakkumist ei eraldata lisaraha parema palgakokkuleppe sõlmimiseks. Edinburghi linnavolikogu on öelnud, et valmistab ette plaani, kuidas alustada koristustöödega kohe pärast streikide lõppu.

Šotimaa peaminister Nicola Sturgeon on langenud opositsioonipoliitikute kriitika alla ning teda ja tema valitsust süüdistatakse ükskõiksuses ja vastutuse veeretamises kohalikele linnavolikogudele.

Streigid puhkesid Suurbritannias elukalliduse kriisi ajal, mille on põhjustanud hüppeliselt kasvav inflatsioon, mis on ületanud palgatõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles