USA arvutifirma Dell lõpetab töö Venemaal

BNS
Copy
Delil logo.
Delil logo. Foto: ANDREW KELLY

Dell Technologies teatas laupäeval, et lõpetas täielikult tegevuse Venemaal pärast oma kontorite sulgemist augusti keskel.

USA arvutifirma, mis on oluline serverite tarnija Venemaal, ühines teiste ettevõtetega, kes on vähendanud oma tegevust pärast seda, kui Moskva saatis 24. veebruaril kümneid tuhandeid sõdureid Ukrainasse, vahendab Reuters.

«Augusti keskel sulgesime oma kontorid ja lõpetasime kogu tegevuse Venemaal,» ütles Delli pressiesindaja Mike Siemienas Reutersile. «Juba veebruaris tegime otsuse lõpetada toodete müük, hooldus ja tugi Venemaal, Valgevenes ja Ukraina Donetski ja Luhanski piirkonnas, lisaks juba embargo all olevas Krimmis.»

Venemaa tööstusministeerium teatas reedel, et paljudele Venemaal Dellis töötavatele teadlastele ja inseneridele on juba pakutud uusi töökohti pärast seda, kui levisid kuulujutud, et ettevõte lahkub riigist täies ulatuses.

«Jälgime olukorra arengut,» tsiteeris reedel uudisteagentuur TASS tööstus- ja kaubandusministri asetäitjat Vassili Špaki. «Meie andmetel on valdav enamik Delli teadus- ja arenduskeskuse spetsialistidest ja tugiinseneridest Peterburis ja Moskvas juba saanud konkurentsivõimelise palgaga tööpakkumisi Venemaa tootjatelt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles