Jaapan lubas investeerida Aafrikasse miljardeid dollareid

Copy
Jaapani peaminister Fumio Kishida.
Jaapani peaminister Fumio Kishida. Foto: Rodrigo Reyes Marin

Jaapani peaminister Fumio Kishida lubas laupäeval Aafrikale 30 miljardit dollarit järgmise kolme aasta jooksul, osaledes videosilla vahendusel investeerimiskonverentsil Tunises.

 

Kaheksas Tokyo rahvusvaheline Aafrika arengu konverents (TICAD8) leiab aset keerulise rahvusvahelise keskkonna tingimustes, mille on põhjustanud koroonapandeemia ja Venemaa vallandatud sõda Ukrainas, ütles Jaapani välisministeerium.

Võõrustaja Tuneesia on riikide hulgas, mis on kandnud globaalsete tarneahelate häirete ja hinnatõusu koormat, kuna sõltub suuresti impordist ja ei ole tegija energiaturul.

Tuneesia president Kais Saied kutsus avasõnas delegaate üles «otsima koos viise, kuidas Aafrika rahvad saaksid ellu viia esimese iseseisvumisjärgse põlvkonna lootused ja unistused».

Kishida, kes ei saanud koroonaviirusega nakatumise tõttu ise osaleda, ütles videopöördumises, et «Jaapan investeerib järgmise kolme aasta jooksul avalikesse ja erafondidesse 30 miljardi dollari väärtuses».

«Aafriklaste elude parendamiseks eraldame kuni viis miljardit dollarit koosrahastamist koos Aafrika Arengupangaga,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles