Coca-Cola villija hakkab Venemaal tootma Dobrõi Colat

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Venemaa ja Coca-Cola lipud Coca-Cola HBC Moskva tehases.
Venemaa ja Coca-Cola lipud Coca-Cola HBC Moskva tehases. Foto: Maxim Shipenkov

Coca Cola HBC on hakanud Venemaal tootma Coca-Cola asemel Dobrõi Colat, olles lõpetanud Coca-Cola toodete villimise ja müügi lääne ettevõtete massilise väljarände tõttu selle aasta alguses.

 

Dobrõi on tuntud Vene mahlabränd, kuid Coca-Cola Companyst eraldiseisev Coca-Cola HBC ütles selle kuu alguses, et uurib olemasolevate kohalike kaubamärkide laiendamist oma Multon Partnersi äri kaudu, vahendab Reuters.

Dobrõi Cola ei ole seotud Coca-Cola või Coca-Cola Companyga, teatas Coca-Cola HBC oma avalduses. Coca-Cola Company omab samas 23-protsendilist osalust Coca-Cola HBC-s, mis on ühtlasi maailma suuruselt kolmas Coca-Cola ametlik villija, kes tegutseb ka Balti regioonis.

Uudisteagentuur Interfax tsiteeris reedel traditsioonilisi toite, nagu borši ja pliine pakkuvat Venemaa kiirtoiduketi Teremok asutajat, kes ütles, et ta on saanud ettevõttelt teate Dobrõi Cola kohta ja püüab seda oma restoranides müüa.

Coca-Cola kohalikud konkurendid on üle ujutanud turu pärast seda, kui ettevõte lahkus Venemaalt tuhandete sõdurite saatmise tõttu Ukrainasse, samal ajal kui lääne kaubamärgid kulutavad lõputult kohtuuksi, võideldes võltsingute vastu.

Coca-Cola HBC Vene üksus on ammendanud oma Coca-Cola toodete varusid, kuna viimane kontsentraadi tellimus tehti märtsis.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles