Eesti erameediat küberrünnatakse

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Postimehe veebiplatvormi ja äppide kasutamine oli eile tugevalt häiritud. Seda tüüpi rünnakud, kus serverid koormatakse väga suure hulga päringutega üle, mistõttu veebilehed enam ei vasta või avanevad aeglaselt, on sagenenud. Pildil nurgake Postimehe toimetusest. 
Postimehe veebiplatvormi ja äppide kasutamine oli eile tugevalt häiritud. Seda tüüpi rünnakud, kus serverid koormatakse väga suure hulga päringutega üle, mistõttu veebilehed enam ei vasta või avanevad aeglaselt, on sagenenud. Pildil nurgake Postimehe toimetusest. Foto: Tairo Lutter

Postimehe veebiplatvormi ja äppide kasutamine oli tugevalt häiritud eile kella 06.09 ja 07.45 vahel. Postimees Grupi juhatuse liikme ja tehnoloogiajuhi Martin Haviku sõnul on seda tüüpi rünnakud aastast aastasse tõusvas trendis ning sagenenud eriti viimasel ajal. «Serverid koormatakse väga suure hulga päringutega üle, mille tõttu veebilehed enam ei vasta või avanevad aeglaselt. Rünnakute tõrjumine on osa igapäevatööst ning paljud neist tänu edukatele tõrjumistele tavakasutajani ei jõuagi,» selgitas ta. Ta kinnitas, et esimene prioriteet on alati tagada ligipääs Postimehe lugejatele Eestis, Baltikumis ja Põhjamaades.

Rünnaku alla sattusid ka Ekspress Grupi veebisaidid. Nende juhatuse esimees Mari-Liis Rüütsalu ütles eile Postimehele, et ka nemad elasid seekordsed ründed üle, kuid ei tea, millised võivad olla järgmised. «Meie tehnikainimesed ütlesid, et eelmise nädala rünnakud olid palju intelligentsemad, aga täna (eile – toim) oli hästi massiivne, mitmest kanalist korraga,» ütles ta. Selle üle, kust kohast need ründed tulevad, võib vaid spekuleerida, millega Rüütsalu ei taha aga tegeleda. Ta aga rõhutas, et erameedia ei ole siiani olnud rünnakute fookuses, kuid riiklikult tähtsa teenuse pakkujana vajaksid ka nemad paremat kaitset. Postimees Grupp ja Ekspress Grupp tõrjuvad küberrünnakuid iga päev, kuid ründajad on järjest leidlikumad. Kas riigimeediat seekord rünnati, pole erameedia ettevõtte juhile teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles