2023. aasta miinimumpalga suuruse suhtes kokkuleppele veel ei jõutud

BNS
Copy
Ametühingute Keskliit ja Tööandjate Keskliit ei jõudnud täna miinimumpalga osas kokkuleppele.
Ametühingute Keskliit ja Tööandjate Keskliit ei jõudnud täna miinimumpalga osas kokkuleppele. Foto: McPHOTO/A. Schauhuber via www.imago-images.de

Ametühingute Keskliidu ja Tööandjate Keskliidu esindajad ei jõudnud reedesel kohtumisel kokkuleppele 2023. aasta miinimumpalga suuruse suhtes, läbirääkimiste järgmine voor toimub 5. septembril.

 

Ametühingute Keskliidu juht Jaan-Hendrik Toomel sõnas, et olukorras, kus juunikuine elektriarve oli samas suurusjärgus jaanuari omaga ning teise kvartali hinnatõus ületas palgatõusu kaks korda, kaaluvad paljud hoolega oma rahakoti raskust. «Seetõttu on miinimumpalga läbirääkimistel Eesti töötajaid rahuldava tulemuseni jõudmine ja alampalga tõstmine oluline otseselt umbes 18 000 inimesele ning kaudselt pea poolele töötajaskonnale,» rõhutas Toomel pressiteates.

Eesti Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas kinnitas, et alampalk järgmisel aastal kasvab. Tema sõnul peab aga alampalga suure kindlaksmääramisel arvesse võtma majanduse toimimise põhimõtteid laiemalt. «Tööandjad peavad aga mõtlema sellele, et palgakasv ei sööks meie majanduse konkurentsivõimet ega tekitaks omakorda täiendavat survet inflatsioonile,» selgitas ta.

«Kui just imet ei sünni, siis analüütikute ja ettevõtjate ootusel majandus järgmistel kuudel jahtub. Seetõttu tuleb ka palgatõusu ootustega ettevaatlikum olla,» lisas Aas.

Miinimumpalga kokkuleppe sõlmivad omavahel Eesti Ametiühingute Keskliit ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles