Sõda tegi Lada tootjast pärast 13-aastast vaheaega Moskva autoturu liidri (5)

PM Majandus
Copy
Retro-Lada VAZ 2101 Iževskis automüügisalongi ees.
Retro-Lada VAZ 2101 Iževskis automüügisalongi ees. Foto: Scanpix/ Reuters/ ALEXEY MALGAVKO

Venemaa suurim autotootja AvtoVAZ kerkis Venemaa pealinnas Moskvas pärast 13-aastast vaheaega taas autoturu liidriks, selgub Autostati andmetest.

Konkurents on Venemaa autoturult pärast Ukraina ründamist praktiliselt kadunud, sest Lääne ning Aasia riikide autotootjad on tegevuse idanaabri juures peatanud, seda nii Venemaale kehtestatud sanktsioonide kui tarneraskuste tõttu. Autostati sellenädalasest raportist selgub, et moskvalased ostsid juulis 684 AvtoVAZi toodetud Lada sõidukit. Seda oli piisavalt, et esimest korda alates 2009.aastast taas autoturu liidriks tõusta.

Teisel kohal oli Kia 580 autoga ning kolmandal hiinlaste Geely 569 müüdud sõidukiga. Hyundai sõidukeid müüdi 487. Esiviisiku lõpetab hiinlaste Chery 474 autoga.

Kokku osteti juulis 5078 uut sõiduautot, Seda on 74% vähem kui eelmise aasta samal ajal.

Kogu Venemaal müüs AvtoVAZ selle aasta seitsme kuu kokkuvõttes 85 000 auto, seda on eelmise aasta sama aja tulemusest 63% vähem.

Venemaa president Vladimir Putin andis korralduse kodumaise autotööstuse välismaisest tehnoloogiast sõltuvuse vähendamiseks ning konkurentsivõime tugevdamiseks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles