Värska Originaal - 500 miljoni aasta vanune vesi

Värska Originaal
Copy
Foto: Värska Originaal AS

1967. aastal Õrsava järve kaldal alustatud puurimistööd päädisid sellega, et 470 meetri sügavuselt avastati Värska lahe all suur looduslik kivikauss, mille sügavam veehorisont oli tekkinud juba 500 miljonit aastat tagasi. Seal peituv kristallpuhas vesi on kivimitest miljonite aastate jooksul omandanud vajalikke mineraale. Mõned aastad hiljem rajati tehas, kus hakati villima looduslikku mineraalvett, mis sai tuntuks kui Värska Originaal.

Värska Originaali mineraalvee peamine kasulikkus seisneb mineraalainete kõrgemas sisalduses, millele viitab ka toote nimetus. Eriti oluline on see suurema füüsilise koormuse ja higistamise korral.

Kasulik on mineraalvett tarbida siis, kui keha mineraalainete varude tarbimine on tavapärasest suurem. See juhtub suurema füüsilise koormuse ajal, millega kaasneb suurem vedelikukaotus läbi higistamise.

Näiteks kuumal suvepäeval higistades tasub tavalise vee asemele juua mineraalvett. Samuti on mineraalvesi väga kasulik janukustutaja ka trennis või saunas.

Mineraalainetel on meie kehas väga erinevad funktsioonid: magneesium aitab vähendada väsimust ja kurnatust ning aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele ja lihaste tööle; kaltsium on vajalik, et hoida luid normaalsetena, samuti aitab see kaasa seedeensüümide normaalsele tööle ning aitab kaasa lihaste normaalsele tööle.

Vurtsvasser – topelt kasulik

Foto: Värska Originaal AS

Mõned tarbijad pelgavad pisut mineraalvee soolakat maitset. Õnneks täienes arendustöö käigus tooteportfell Vurtsvasseriga – sellesse on lisatud tervist turgutavaid naturaalseid mahlasid. Suhkrut, säilitus- ega värvaineid sellesse jooki lisatud ei ole.

Vurtsvasserit on saadaval mitmete erinevate maitsetega: mustika, õuna, mango-passioni, rabarberi-vaarika. Kõik need joogid sisaldavad hulgaliselt inimese organismile kasulikke aineid.

Värska Sport – mitte ainult sportlastele

Ettevõte on tootearenduses silmas pidanud tarbijate laia ringi ja erinevaid vajadusi ning maitse-eelistusi. Nii sündis eeskätt aktiivsetele inimestele suunatud Värska Sport.

Kuidas anda peale füüsilist aktiivsust organismile tagasi kaotatud energia ja toita teda pingutuse ajal? Kas värskendada end loodusliku mineraalveega või haarata riiulilt spordijook?

Enam ei pea sellise dilemma üle pead vaevama. Värska Originaal AS-i toodetavasse spordijooki on maapõuest ammutatud looduslikule tervistavale mineraalveele lisatud vitamiinid ja mineraalainedVärska Sport joogid eristuvad teiste samalaadsete seast, kuna tegu on Eesti turul teadaolevalt ainukeste looduslikul mineraalveel baseeruvate spordijookidega.

Lisandusid vitamiinide hüved

Foto: Värska Originaal AS

Järgmisel aastal möödub 50 aastat sellest, kui hakati mineraalvett Värska Originaal villima. Aastakümnete jooksul on ettevõttes pidevalt toimunud tootearendus ja tooteportfell on täiustunud uute jookidega. Viimane võit selles vallas oli läinud kevadel, kui Värska Naturaal Plusi goij-jõhvika maitsevesi vitamiinidega võitis Eesti parima mittealkohoolse joogi 2022 tiitli. Selle toote väljatöötamine toimus koostöös toiduteadlastega.

Foto: Värska Originaal AS

Goji ja jõhvika maitsevees on lisaks C-vitamiinile vitamiin B3 (niatsiin) ja vitamiin B12, mis kõik toetavad inimese organismi. Uude tooteperekonda kuuluvad peale selle veel kaks maitset: ananass–passion ja aloe vera–yuzu.

Kes areneb, jääb ellu

Foto: Värska Vesi AS

Tooteportfelli laiendamine uute toodetega on elementaarne, et ettevõte areneks ja kestaks.

Nii tõid märtsis AS Värska Originaal, Eesti suurim mineraalvee tootja, ja Balmerk Estonia OÜ koostöös turule veebrändi Peter Mikheim.

Bränd sai nime apteeker Peter Mikheimi järgi, kes 1936. aastal Värska vee tervislikud omadused avastas ning hakkas Eestis esimesena seda enda apteegis müüma.

Kuna Peter Mikheim on mineraalvee tarbijate jaoks veel uus kaubamärk, siis lähiaastatel saab ettevõtte peamiseks eesmärgiks olema brändi teadlikkuse tõstmine.

Samuti on ettevõtte jaoks olulisel kohal uute eksportturgude leidmine.

Nii keskendutakse mineraalvee Peter Mikheim tutvustamisel Eesti turule, ent 2023. aastal on plaan laieneda üle Baltikumi ning Soome.

Copy
Tagasi üles