Bolt on tõuksirendi hinda tõstnud pea kaks korda

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Bolt alustas Pärnus hooaega uuemate elektritõukeratastega, kuid kruvis selle eest ka hinna Eesti kõrgeimale tasemele.
Bolt alustas Pärnus hooaega uuemate elektritõukeratastega, kuid kruvis selle eest ka hinna Eesti kõrgeimale tasemele. Foto: Erakogu

Kui suvehooaja alguses sai Bolti renditõukeratastega sõita hinnaga 11 senti minuti eest (Tallinnas 12 senti), siis augusti lõpuks on rendihind kerkinud pea kahekordseks.

Praegu maksab Bolti tõukerataste laenutamine Tallinnas ja Haapsalus 20, Tartus 21 ja Pärnus 22 senti/min. Teistes Eesti linnades peab Bolti kergliikuriga sõitmise eest välja käima 18 senti minutis. 

Kui võtta eelduseks, et Tartus töötaval inimesel kulub renditõuksiga kontorisse jõudmiseks näiteks 15 minutit, lööb hinnatõus tema rahakotti hoobilt 1,5 euroga. Lisades ka päeva lõpus tehtava kojusõitu, kerkib päevane transpordikulu varasemaga võrreldes juba kolme euro võrra. 

Sarnaselt Boltile on ka teine Eesti suurim tõuksioperaator Tuul oma hindu kergitanud. Kui suve esimeses pooles võisid pealinlased neilt elektritõuksi rentida hinnaga 15 senti minuti eest, siis juuli keskpaigas kruviti Tallinnas hind 19 sendi peale. Pärnus tuleb Tuule tõukeratta rentimise eest välja käia 20 senti minuti eest. Kergliikuri lahtilukustamise eest ei küsi tänavusel hooajal tasukumbki operaator.

Tuule teatel ei ole nad täheldanud, et hinnatõus huvi teenuse vastu oleks vähendanud. «Peale juuli hinnatõusu me kasutajate huvis suurt muutust ei märganud — pigem on tõuksidega sõitmine jätkuvalt kasvutrendis. Kasutajad, kes tõukerattaga sõitmise juba oma igapäeva sõitudeks on kasutusele võtnud, sõidavad hinnamuutusest olenemata edasi,» sõnas Tuule turundusjuht Liisa-Maria Lillepea Postimehele.

Kuigi renditõukerattad liiguvad elektri jõul, ei ole hinnatõus operaatorite teatel otseselt seotud ülikõrge elektrihinnaga, kuna kergliikurid on säästlikud sõiduvahendid. Pigem tuuakse esile üldise hinnakallidusega seotuid halduskulusid. «Tõukerataste rendi hind sõltub väga paljudest teguritest, peamiselt nõudlusest. Töötame väga paljude partneritega, kes aitavad meid tõukerataste logistika, varuosade hankimise ja muu taolisega, konkreetselt elektri hinnal on lõppteenusele väga väikene mõju,» tõdes Bolti tõukerataste Baltikumi juht Eimantas Balta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles