Türgi aktsiad rallivad välisinvestorite najal

PM Majandus
Copy
Türgi liir.
Türgi liir. Foto: MURAD SEZER / REUTERS

Välismaised investorid suurendasid Türgi aktsiate ostmist kõige kiiremas tempos alates novembrist, liitudes kohalike investorite poolt õhutatud ralliga, kes otsivad kaitset viimase veerandsajandi kiireima inflatsiooni eest.

Türgi keskpanga andmetel investeerisid välismaalased 19. augustil lõppenud nädalal Türgi aktsiatesse 366 miljonit dollarit. Kohalikud aktsiad on tänavu seni tõusnud kohalikus vääringus 68 protsenti, mis on maailma suurim tõus. Dollaris arvestatuna on nad kolmandal kohal, kirjutab Bloomberg.

Keskpanga üllatuslik intressimäära langetamine eelmisel nädalal raputas kauplejaid ja viis liiri rekordtaseme lähedale, andes uut hoogu hinnakasvu eest kaitset pakkuvate investeeringute jahile. Kuna türklased investeerivad oma säästude kaitsmiseks aktsiatesse, on ka välismaine raha Istanbuli börsi tagasi pöördumas, kuna investorid kasutavad võimalust saada suuremat tulu.

Siiski ei ole sissevoolude suurenemine veel tasakaalustanud aasta algusest alates toimunud väliskapitali väljavoolu. Kokku on aasta jooksul välja voolanud umbes 2,9 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles