USA suurpank lahkub Venemaalt, kandes maha 170 miljonit dollarit

PM Majandus
Copy
Citibanki kontor Moskvas.
Citibanki kontor Moskvas. Foto: Artyom Geodakyan/Artyom Geodakyan/TASS

Wall Streeti pangandushiid Citigroup sulgeb selle kvartali jooksul oma tarbija- ja kommertspanganduse äritegevuse Venemaal ning eeldab, et järgmise 18 kuu jooksul tuleb selle tulemusena maha kanda umbes 170 miljonit dollarit, teatas ettevõte neljapäeval.

Suurima Venemaa osakaaluga USA pank teatas 2021. aasta aprillis plaanist lahkuda sealsest jaepangandusest. Märtsis laiendasid nad väljumise ulatust ka kohalikule kommertspangandusele pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse, kuid ei ole suutnud leida ostjat kummalegi ärivaldkonnale, vahendab Reuters.

Panga teatel mõjutab sulgemine umbes 2300 Citi 3000 töötajast Venemaal 15 filiaalis, teatas pank. Citi ühineb teiste suurte Wall Streeti ettevõtjatega, kes on samuti sulgenud või teatanud plaanist sulgeda tegevus Venemaal kooskõlas lääneriikide kehtestatud sanktsioonidega.

Pank avalikustas teise kvartali lõpus 8,4 miljardi dollari suuruse Venemaa riskipositsiooni, mis 2021. aasta lõpus oli 9,8 miljardit dollarit. Ligikaudu miljard dollarit sellest riskipositsioonist on seotud tarbija- ja kohaliku kommertspanganduse äritegevusega, öeldi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles