Valitsus katab vanade investeeringu jääkidega uute puudujääke

PM Majandus
Copy
Tallinna Vanasadama ja kesklinna vahelise liikuvuskeskkonna arendamise projekt jäi ära ja rahad kasutamata.
Tallinna Vanasadama ja kesklinna vahelise liikuvuskeskkonna arendamise projekt jäi ära ja rahad kasutamata. Foto: Tallinna Sadam/ CC BY-SA 3.0 / Wikipedia

Valitsus kinnitas neljapäevasel istungil 2014.–2020. aasta rahastusperioodi transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kava muudatused, mis puudutavad projektide tähtaegu ning eeldatavate abikõlblike kogumaksumuste ja eraldatavate toetuste summasid.

Praegu kehtiva investeeringute kava viimase muudatusega jäi otsustamata Euroopa Liidu (EL) ühtekuuluvusfondi toetus summas 8,7 miljonit eurot, mis vabanes Tallinna Vanasadama ja kesklinna vahelise liikuvuskeskkonna arendamise projekti mitterakendamise tõttu ja lõppenud projektide maksumuste odavnemisest, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Summa jaotatakse ehituste kallinemiste ja puudujääkide tõttu maanteede investeeringute kava tegevuste vahel.

Transporditaristule ühtekuuluvusfondist planeeritud toetuse kogusumma on 2014.–2020. aasta EL-i finantsperioodil 481 233 978 eurot, millest investeeringute kava reguleerib pärast muudatust 233 986 991 euro kasutamist. Ülejäänud vahendid on reguleeritud riigimaanteede teehoiukava raames ning 12,75 miljoni euro kasutamist reguleerib majandus- ja taristuministri määrus investeeringute toetamise kohta raudteepeatuste paremaks ühendamiseks kohaliku bussi-, maantee- ja kergliiklusteega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles