Kaugtöö võimalusega tööpakkumiste arv järjest suureneb

Copy
Kodukontor.
Kodukontor. Foto: Shotshop / Imago images / Scanpix

2022. aasta esimeses pooles avaldasid tööandjad 55 protsenti rohkem kaugtöö võimalusega tööpakkumisi kui aasta varem, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika. 2019. aastaga võrreldes on kaugtöö võimalusega tööpakkumised enam kui neljakordistunud.

Paindlikku töökorraldust pakuti enim IT-sektoris, kus rohkem kui kaks kolmandikku tööpakkumistest oli kaugtöö võimalusega. Keskmisest enam pakuti kaugtöö võimalusega ametikohti ka pangandus-, finants-, turundus-, telekommunikatsiooni- ja avalikus sektoris, kus paindlikke töövõimalusi pakuti rohkem kui kolmandikel kontoritöödel.

Võrreldes eelmise aastaga lisandus paindliku töökorraldusega tööpakkumisi enim infotehnoloogiavaldkonda (+98 protsenti) ja avalikku sektorisse (+90 protsenti).

«Võimalus teha kaugtööd on kontoritöötajate seas üks enim tahetud lisahüvesid, mille pakkumine tõstab kandideerijate huvi ligikaudu 48 protsenti,» ütles CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt. «Kõige enam meelitab kaugtöö võimalus telekommunikatsiooni- ja turundussektori töötajaid, tõstes kandideerijate huvi vastavalt 61 ja 54 protsenti.»

Tööpakkumisi on võrreldes eelmise aastaga märkimisväärselt rohkem

Tänavu esimesel poolaastal avaldasid tööandjad enam kui 36 000 tööpakkumist, mida on tervelt 42 protsenti rohkem kui aasta varem, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika. 2019. aastaga võrreldes avaldasid tööandjad tänavu 27 protsenti rohkem tööpakkumisi.

Enim kasvasid aastaga valikuvõimalused tööturul turismisektoris (sh hotellinduses), kus tööandjad avaldasid pea kolm korda (+182 protsenti) rohkem tööpakkumisi. Suur tööpakkumiste arvu kasv turismisektoris tulenes suuresti madalast võrdlusbaasist. Teisalt leidus ka võrreldes 2019. aastaga turismisektoris tänavu 28 protsenti rohkem tööpakkumisi ehk rohkem kui kunagi varem.

Keskmisest kiiremini kasvas tööpakkumiste arv ka korrakaitse- ja turva- (+73 protsenti), toitlustus- (+69 protsenti), avalikus (+65 protsenti), klienditeenindus- (+60 protsenti), transpordi- ja logistika- (+50 protsenti), telekommunikatsiooni- (+54 protsenti) ning ka haridus- ja teadussektoris (+49 protsenti). Eelmise aastaga võrreldes ei leidunud esimesel poolaastal ühtegi valdkonda, kus tööpakkumiste arv oleks vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles