Haapsalus taastatakse ajalooline Marienholmi poolsaar

PM Majandus
Copy
Kavandatava Marienholmi poolsaare arendus. Seda nime kandis poolsaar alates 1884. aastast. Hiljem nimetati see ümber Krimmi holmiks ja seda nime kannab see ametlikult tänini.
Kavandatava Marienholmi poolsaare arendus. Seda nime kandis poolsaar alates 1884. aastast. Hiljem nimetati see ümber Krimmi holmiks ja seda nime kannab see ametlikult tänini. Foto: Postimees

Haapsallu Suure Viigi vasakule kaldal taastatakse ajaloolise nimega Marienholmi poolsaar, kuhu on planeeritud madalad kortermajad, sadamakaid, ujumiskoht, rekreatsioonialad ja tulevikus ka elegantne SPA-hotell. Eelbroneeringuid korteritele hakatakse tegema juba sügisel.

«Korterites, mis hakkavad paiknema vaid 20-30 m merest, saavad olema suured klaasitud rõdud, avarad merevaadetega nurgaaknad ning läbi kahe korruse sirutuvad elutoad,» rääkis Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste.

Jalutuspromenaadi, teede ja esimeste uute hoonete ehitust loodetakse alustada juba tuleval aastal. Sel sügisel algab ka korterite eelbroneeringute sõlmimine ning väikeäride kaardistamine, kes poolsaarel tegutseda soovivad.

Marienholmi arenduse taga seisavad Scandium Kinnisvara ja Everaus Kinnisvara koos WhatIf Agentuuri ja 3+1 Arhitektidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles