Saksa Rostocki sadamasse jõudis 1200 tonni Ukraina maisi

BNS
Copy
3. augustil lahkus Odessast maisilastiga esimene laev Razoni.
3. augustil lahkus Odessast maisilastiga esimene laev Razoni. Foto: Ozan Kose

Saksamaa Rostocki sadamasse saabus 21 vagunist koosnev proovirong 1200 tonni söödamaisiga, peagi jõuab sinna veel kolm Ukraina maisirongi, teatas kolmapäeval Saksa meedia.

Maisirong oli teel umbes kaheksa päeva, mis hõlmas ka põllumajandussaaduste ümberlaadimise Ukraina-Poola piiril, misjärel toimetas DB Cargo kauba Rostocki, kus mais laaditi ümber sadamaaita. Väljaanne selgitab, et mullune mais on heas seisukorras.

Täpsustatakse, et rongide saabumist koordineerib Ratzeburgi BAT Agrar (Saksamaa). Kuhu Rostocki sadamasse saabunud põllumajandussaadused järgmisena lähevad, ei ole veel teada.

Venemaa kallaletungi tõttu on Ukrainas paljud kohaliku põllumajanduse eksporditeed muutunud raskeks või võimatuks, kuid vastavalt kokkuleppele on sel kuul taas alanud Musta mere eksport.

Teadupoolest alustasid Saksamaa kontsern Deutsche Bahn ja selle tütarettevõte logistikafirma DB Cargo aprillis oma tavapärase ekspordi asemel läbi Ukraina meresadamate, mille Venemaa laevastik toona blokeeris, Ukrainast pärit teraviljaekspordi ümbersuunamist raudteetaristusse.

Saksamaa transpordiministeeriumi parlamendisekretär Michael Theurer ütles, et Saksamaa on kohustatud taitama kaasa Ukrainast 20 miljoni tonni vilja väljavedamisele, et vältida nälga planeedil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles