Säästlikkus ja efektiivsus nii tehnoloogia kui toodete puhul

Chemi-Pharm
Copy
Foto: Chemi-Pharm

CHEMI-PHARMI asutaja dr Ruth Oltjeri sõnul iseloomustab 25 aastat tegutsenud ettevõtet idufirma mentaliteet – kiirus, avatus, efektiivsus ja muutuvates tingimustes lahenduste leidmine.

Chemi-Pharmi tootevalikus on enam kui 100 toodet – desinfektandid, käte- ja naha antiseptikumid ning nahahooldusvahendid, kodukoristusvahendid, seebid ja pesugeelid.

Foto: Chemi-Pharm

Toodete väljatöötamisel oleme alati keskendunud sinu vajadustele. Kõrged nõudmised toodete kvaliteedile on juba 25 aastat pannud meid pingutama, et luua tippkvaliteeti nii haiglatele, perearstikeskustele kui ka kodukasutajatele.

Lisaks toodete kvaliteedile ja ohutusele oleme otsustanud tootmisprotsesse parendada ning vähendada läbi efektiivsuse tõstmise ettevõtte jalajälge. Kaks aastat tagasi liitusime Eesti-Norra koostööprogrammiga Green ICT, mida rahastatakse Norra finantsmehhanismist ja mida vahendab EAS. See on toetusprojekt, «Desinfektsioonivahendite tootmise efektiivsemaks muutmine täisautomatiseerimise teel».

Kui 2019. aastal tekkis iga toodetud valmistoodangu tonni kohta keskmiselt 42,3 kg CO2, siis 2022. aasta esimese kuue kuu jooksul tekkis iga valmistoodangu tonni kohta 18,5 kg CO2. Täpsem ülevaade projekti kohta on meie kodulehel.

Chemi-Pharm kontor
Chemi-Pharm kontor Foto: Chemi-Pharm

SÜGISENE SUURPUHASTUS KODUS ON LIHTNE, KUI VALID ÕIGED VAHENDID JA PUHASTUSTEHNIKA!

Kodukoristusvahendite puhul on meie toodetel väga palju plusse. Kes Chemi-Pharmi tooted kord koju viib, see nendest enam ei loobu. Miks?

  • Kõik tooted on kontsentraadid ja neid kulub vähe.
  • Toodetel ei ole tugevat ega nina kriipivat lõhna.
  • Õige tehnika puhul on vahendid naha- ja hingamisteede vastu leebed.
  • Sageli saab ühe ja sama tootega ära puhastada erinevad pinnad erinevates ruumides.
  • Tooteid võib valada kanalisatsiooni, kartmata nende kahjulikku mõju veeorganismidele.

NEED NIPID MUUDAVAD KORISTAMISE LIHTSAMAKS. Kõige olulisem oskus on kindlaks teha mustuse liik, koht ja hulk.

a) mustuse liik – kas tolm põrandal, rasv kraanikausi äärel, roostejäägid või lubjarandid WC-potil;

b) mustuse koht ja pinna materjal – puidust või PVC-põrand, email- või plastkraanikauss jne;

c) mustuse hulk ja kogus, sest sellest sõltub puhastusaine doseerimine – porijäljed esikus, rasvarest pliidi kohal või hoopis tolm elutoa riiulil.

Foto: Chemi-Pharm

Sellest sõltub kas valida neutraalne, aluseline või happeline puhastusvahend.

Tolm on kerge mustus ja vajab eemaldamiseks neutraalset puhastusvahendit, mis korjab mustuse kokku, aga ei kahjusta lakitud, õlitatud ja värvitud pindu (pH 6-7).

Rasvane mustus köögipinnal, trappidel, rasvarestidel – vaja läheb aluselist ehk leeliselist puhastusvahendit (pH 8-11).

Tugev mustus rooste, lubjajäägid, setted, uriin ja veri – vaja läheb happelist puhastusvahendit (pH 1-4). Happeliste vahendite puhul tuleb jälgida ohutusnõudeid!

VEEL NIPPE:

  • Doseerimine on oluline. Ära kasuta sisetunnet, vaid pudeli korki või kanistri pumpa. Sageli on üks pumbatäis 3 ml. Kui sul on vaja 1 või 2 ml, siis ära vajuta pumpa põhja. Korgid on 5 ml ning poole või veerandi kaupa saab kenasti õiged lahused. Puhastusvahendeid lisa alati pigem vähem kui rohkem – siis saad parema puhastustulemuse.
  • Lahuste tegemisel lisa kontsentraat vette, mitte vastupidi.
  • Rasvase mustuse korral kasuta alati sooja vett. See aitab rasvadel lahustuda.
  • Sanitaarpindade puhastamisel (kraanikausid, WC-potid, vannitoaseinad) tee alati pind märjaks ning kanna sellele happelist vahendit. Lase mõni minut mõjuda, loputa ja kuivata vajadusel.
Foto: Chemi-Pharm

TOOTESOOVITUSED TULEVAD SIIT:

Rasvaste plekkide jaoks köögis, akendel ja kangastel vali aluseline toode:

WC ja vannituba, seal aitab happeline vahend (nende puhul tuleb hoolikalt läbi lugeda kasutusjuhend ja jälgida ohutusnõudeid):

24.08.–28.09 on e-poes sooduskood PM20, mis annab kodutoodetele 20 protsenti soodustust. E-poodi pääsed siit.

Copy
Tagasi üles