Terase hind on aastaga pea kolmandiku võrra odavnenud

PM Majandus
Copy
Pressitud vanametalli Duisburgi sadamas.
Pressitud vanametalli Duisburgi sadamas. Foto: IMAGO/Malte Ossowski/SVEN SIMON

Musta metalli hinnad on aastaga tublisti odavnenud, kuid viimastel kuudel on toimunud stabiliseerumine.

«Musta metalli hinnad ei ole kuutaguse ajaga muutunud ning hinnakiri on püsinud muutumatul kujul juba viimased 42 päeva,» ütles Kuusakoski juhatuse liige Toomas Kollamaa.

Ka värviliste metallide hinnamuutused on olnud marginaalsed. Alumiiniumi turg on stabiliseerumas ning nõudlus on taastumas. Hiina metallitööstused on energia saadavuse osas päris keerulises seisus. «Nõudlus nende toodetele on olemas, aga üsna piiratud energia kättesaadavus seab tööstused väga keerulisse olukorda,» rääkis Kollamaa. «Positiivne on see, et Hiina valitsus langetas nädala alguses laenuintresse eesmärgiga turgutada jahtuvat majandust ning elavdada ka ehitussektorit.»

Kõige enam on aastaga odavnenud teras.
Kõige enam on aastaga odavnenud teras. Foto: Kuusakoski

Euroopas on mure majanduse edasise käekäigu pärast suur. Sõda, energiakriis ja kallinevad hinnad on tõuganud euro dollari suhtes madalaimale tasemele aastast 2002. «Kätte võib olla jõudmas aeg, kui hirmudest saab paanika ja paanikat praegume  juba näeme, seda nii väga nõrga euro kui ka järjest kasvavate gaasi- ja elektrihindade tõttu,» märkis Kollamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles