Eesti toode BioBlock® ninasprei on teaduse ja ettevõtluse edukas koosloome

Chemi-Pharm
Copy
Foto: Chemi-Pharm

Eesti teadlased ja ettevõtted on välja töötanud unikaalse ja uuendusliku ninasprei, mis tänu SARS-CoV-2 vastastele antikehadele neutraliseerib in vitro uuringute põhjal efektiivselt kõiki koroonaviiruse tüvesid, sh praegu kiiresti levivaid omikron BA.4 ja BA.5 alatüvesid.

Foto: Chemi-Pharm

Uuringud on selliste koostöös sündinud projektide lahutamatu osa. Ninaspreis kasutatav antikehade segu on põhjalikult testitud ja selle funktsionaalsus uuringutes tõendatud. Antikehade seondumise testimisel viiruse pinnavalkudele selgus, et viirus ei ole pärast antikehade lisamist enam võimeline seonduma inimese rakus olevale valgule, mis oleks eeldus nakatumiseks.

Lisaks on antikehade püsivus tõestatud kliinilises uuringus 4 tunni jooksul inimese nina limaskestal. On olemas ka loomkatsed ja mitu teaduslikku katset, mille kohta on seletus ja joonised Medihexi kodulehel

Väga suur tunnustus on teadusajakirjas PLOS ONE ilmunud artikkel. Selles jagatakse andmeid BioBlock® ninaspreis olevate antikehade efektiivsusest, ohutusest ja vajalikkusest. 

Foto: Chemi-Pharm

Kuulates eksperte ja arvestades kogemust, peame tõdema, et SARS-CoV-2 põhjustatud infektsioonid jäävad püsima aastateks ja meil tuleb nendega kohaneda. Eesti teadlased soovitavad BioBlock®i rahvarohketes kohtades iga päev kasutada. See on efektiivne lisameede enda kaitsmiseks suurtel üritustel, aga ka väikestel koosviibimistel, reisidel välisriikidesse ning ühistranspordis! BioBlock®i soovitame kasutada ka Covid-19 haigusesse nakatunute lähikontaktsetel.

PAKKUMINE: Kasuta e-poes sooduskoodi PM20 ja saad BioBlock® ninasprei 20 protsenti soodsamalt! E-poodi saad mugavalt siit

Kutsume vabatahtlikke osalema BioBlock® ninasprei lisauuringus!

Meie uuring vajab veel 1500 osalejat! Tingimused on lihtsad: vanus 18–60 ja viimase 3 kuu jooksul ei tohi osaleja olla Covid-19 haigust põdenud.

Põhjalik info uuringus osalemise tingimuste kohta Chemi-Pharm kodulehel.

Uuringu viivad läbi AS Chemi-Pharm, Icosagen OÜ ja Tartu Ülikooli peremeditsiini ja tervishoiu instituut. Uuringus osalemine vajab pühendumist, aga see aitab kinnitada, et BioBlock®’i kasutamine takistab SARS-CoV-2 viiruse levikut inimeste vahel. Anna oma panus teaduse ja tootearenduse heaks ning suurenda enda ja oma kaaslaste enesekindlust uuele sügistalvele vastu minemiseks!

Foto: Chemi-Pharm
Copy
Tagasi üles