Yandex müüb oma meediaettevõtted VK-le

PM Majandus
Copy
Yandexi peakontor Moskvas.
Yandexi peakontor Moskvas. Foto: SHAMIL ZHUMATOV

Vene riigi kontrolli all olev sotsiaalmeediahiid VK omandab tehnoloogiakontserni Yandex uudisteagregaatori, blogiplatvormi ja kodulehe.

Venemaa suurim tehnoloogiaettevõte Yandex on müünud oma uudisteagregaatori, blogiplatvormi ja kodulehe pärast seda, kui teda on kritiseeritud Kremli narratiivide toetamise eest seoses sissetungiga Ukrainasse, vahendab Financial Times.

Teisipäeval avalikustatud tehing annab Kremlile tegelikult veelgi suurema kontrolli venelaste juurdepääsu üle teabele, vabastades Yandexi samal ajal oma kõige probleemsematest varadest.

Riigi kontrolli all olev sotsiaalmeediahiid VK võtab üle Yandexi meediavarad ja saab vastutasuks toidu kättetoimetamise rakenduse Delivery Clubi.

Yandex ütles teatas, et tema juhtkond on jõudnud järeldusele, et ettevõtte aktsionäride huve teenib kõige paremini strateegiline väljumine oma meediaettevõtetest.

Yandexi kriitikud ja paljud töötajad on süüdistanud ettevõtet sõjas osalemises, kuna nad on oma uudisteplatvormil, mida külastab umbes 30 miljonit inimest kuus, propageerinud Kremli poliitikat. Yandex loodab asjaga kursis olevate inimeste sõnul, et müük distantseerib teda võimalikult palju sõjast.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles