Austraalia kirik keelas Uberi kasutamise

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Uberi mobiiliäpp.
Uberi mobiiliäpp. Foto: Sander Ilvest

Üks Austraalia suurimaid kristlikke kirikuid on määramata ajaks keelanud töötajatel Uberi ja Uber Eatsi kasutamise, kuna on mures, et sõidujagamisplatvorm kohtleb juhte ja kohaletoimetajaid ebaeetiliselt.

Austraalia Victoria ja Tasmaania sinodi ühendav kirik ütles, et töötajad peaksid kasutama Uberit tööks ainult siis, kui taksod ja muud sõidujagamisrakendused pole saadaval. Sellega viitasid nad juhtide kohtlemisele sõltumatute töövõtjatena, mille tulemusel paljud teenivad alla miinimumpalga ja töötavad liiga palju.

«Kirik on pikka aega püüdnud tagada, et inimesed saaksid oma töökohal ausat ja õiglast kohtlemist,» ütles sinodi moderaator David Fotheringham kiriku avalduses.

Uber Technologies Inc., kes on aastaid maadelnud kaebustega selle kohta, kuidas ta autojuhte kohtleb, ütles, et on «võtnud kohustuse parandada ettevõttega lepingulises suhtes olevate sõltumatute töövõtjate tingimusi».

«Kiriku avaldus on kahtlemata heade kavatsustega, kuid kahetsusväärne ega kajasta Uberi platvormi toimimist,» ütles ettevõte avalduses. «Me tervitame võimalust arutada neid muresid otse kirikuga.»

Eelmise aasta veebruaris sundis Ühendkuningriigi ülemkohus ettevõtet tunnustama autojuhte töötajatena, andes neile õiguse miinimumpalgale, puhkusetasule ja muudele hüvedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles