Looduse haprus ehteks su kaelas

Copy
Foto: Juta Kübarsepp

Naine, kes armastab ehteid kanda, teab kui oluline on leida ehe, mis harmoneerub sinu riietusega, sobib keskkonda ja kõnetab sind, on osa sinust. Ehtekunstnik Anneli Tammiku loodusest inspireeritud hõbe- ja kuldehted on väikesed, õrna struktuuriga ja sobivad kaunistama pidulikke hetki.

Ehteloomingus on Anneli kasutanud ka looduslike vormide struktuuride, see on tema loomingusse toonud geomeetrilised vormid, jäädes siiski voogavaks ja elegantseks. Väikeseeriad “Orbis”, “Tetris” ,“Volt” ja Lumelilled” sobivad hästi põhjamaise minimalistliku stiiliga ja on vormilt suurepäraselt ajatud. Piiramatute struktuuride loomine on Anneli kirg. Lõputud mustrid, lõputud võimalused.

Anneli ei tee ehteid ainult naistele. Stiilne mees leiab tema loomingust endale mansetinööbid, sõrmuse või lipsunõela.

Lisaks väikevormidele teeb Anneli ka interjööriehteid. Koduaksessuaaride sarjast leiab erinevas suuruses kuumaaluseid, puuviljakausse ja serveerimislusikaid.

Lisaks püsikollektsioonidele teeb kunstnik ehteid ka eritellimusel. Näiteks on mitmed noorpaarid temalt tellinud originaalse disainiga abielusõrmused ja pulmaehted.

Foto: Taavi Luhamaa

Anneli Tammiku disainitud ehteid kannavad mitmed tuntud daamid ja staarid kodumaal ja mujal näiteks kuninganna Silvia, Evelin Ilves, Soome Vabariigi esimene leedi Jenni Haukio, Läti Vabariigi esimene leedi Dace Seisuma, Lenna, Kersti Kreismann, Kadri Voorand ning paljud teised isikupärased ja stiilsed naised.

Anneli Tammiku disainitud ehetega saate lähemalt tutvuda tema kodulehel.

Tammik on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia ehtekunsti eriala ja omandanud Tallinna Ülikoolis magistrikraadi kunstiteaduses. Ta on osalenud enam kui kolmekümnel näitusel, neist viis on olnud isikunäitused. 2004. aastal tunnustati kunstniku töid Eesti Metallikunstnike Liidu Ede Kurreli nimelise preemiaga. Anneli on 2022 aasta Kuldse Nõelakoja auhinna nominent ning võtab oktoobris osa Milano Jewellery Week raames toimuvast konkursist. Eelpool nimetatud võistluste tarbeks on valmimas uus 3D Lumelillede modifikatsioon.

Ehete tegemise kõrvalt on Anneli juhendanud ka EKA ehtekunsti tudengeid.

Foto: Karin Henn

Tee endale ise ehe

Juba üle aasta toimetab Anneli oma uues stuudios. Sealt tasub alati läbi astuda, kui otsite kingitust või soovite endale midagi kaunist. Ehtestuudios olevast kummutist leiab alati sobiva ehte.

Ruumikas uus stuudio annab võimaluse korraldada ehete valmistamise koolitusi, kus on võimalik ise endale hingesoojendav ehe kavandada ja valmistada. Koolitused on osutunud populaarseks erinevate tähtpäevade ja sündmuste tähistamisel.

Tööd alustatakse kavandi tegemisega, seejärel on materjali analüüs, siis näidatakse sulle tehnilisi võtteid ehte valmistamiseks. Valminud ehted saab koju viia kaunis kinkekotis. Õpe toimub väikestes, 3-6 liikmelises grupis, kuid alati leitakse võimalus koostööks ka suurema grupiga või väiksematele kooslustele. Töötoa kestvus sõltub ette võetud töö keerukusest. On tänulikke õpilasi kes tulevad tagasi tegema midagi uut või täiendama juba valminud ehet.

Copy
Tagasi üles