Kodu energiasäästlikuks Holm panga energialaenuga

Holm Bank AS
Copy
Foto: Holm Bank AS

Kõrged kütte- ja energiahinnad on koduomanikud pannud otsima võimalusi, kuidas muuta oma kodu energiasäästlikumaks ja kütmist taskukohasemaks. Lahendused pole just odavad ja investeeringu tegemiseks võib vaja minna laenu. Holm pank pakub koduomanikele energialaenu, mille teeb eriliseks hooajaline maksegraafik.

Eesti kapitalil tegutsev Holm pank on meie pangandusturul üsna värske tegija, kuid tegelikult paljudele eestimaalastele juba ammune tuttav Liisi kaubamärgi alt pakutava järelmaksuga. Kuna läbi selle teenuse teatakse pangas hästi oma klientide vajadusi ja soove, sünnivadki eraklienditooted, mis valminud nn rätsepatööna.

Hooajaline maksegraafik aitab talvel kulusid maandada

Energiasäästlikkus on oluline igal ajal, kuid seda enam on teema tõusnud päevakorda nüüd, kui energiahindade lagi ei näi olevat veel saavutatud. Holm panga energialaenuga saab koduomanik hoida kokku küttekuludelt, muutes kodu paremini soojapidavamaks ning panustades energiasäästlikumatesse küttelahendustesse. Ja miks mitte toota osa kodus vajaminevast energiast oma päikesepaneelidega?! Paljud kodud ongi juba sellisesse lahendusse investeerinud ning vähendanud oma sõltuvust energiapakkujatest.

Energialaenu näol on tegemist sihtotstarbelise laenuga, mis mõeldud kodu energiasäästlikumaks muutmiseks. Seda võivad taotleda kõik eraisikud. Laenuga võib finantseerida päikesepaneelide ostu ja paigaldust, akende vahetust, seinte soojustamist ning kütte- või jahutusseadmete säästlikumate vastu vahetamist. Laenuga saab katta nii seadmete ostu kui tööde teostamiseks ja paigalduseks vajamineva kulu.

Holmi kodu energialaenu teeb eriliseks hooajaline maksegraafik, mis võtab arvesse hooajale vastavalt muutuvaid küttekulusid. Nimelt talvekuudel, mil kütte- ja elektrikulud niigi raketina taevasse sööstavad, tasub energialaenu võtja vaid intressikulud. Laenu põhisumma tasumine jagatakse ära madalamate energia- ja küttekuludega kuude peale. Selline lähenemine tasandab natukegi talviseid suuri väljaminekuid, mis paljudel koduomanikel tuleb kanda.

Kui mõtled oma kodu energiasäästlikumaks muutmisest, kuid mõtte teoks tegemisest jääb puudu vahendeid, siis uuri Holm panga kodu energialaenu. Anname heale plaanile võimaluse teoks saada!

Kliendile lähedal

Võib öelda, et Holm pank seisab oma klientide lähedal. Kuna tegemist on kodumaise kiirelt kasvava pangaga, mis töötab efektiivselt ja kus otsustusahel on lühike nagu väikeettevõttes, suudetakse kliendile pakkuda paindlikkust ja just selliseid teenuseid, mida klient päriselt just praegu vajab.

Priit Pekarev, Holm panga eraklienditoodete ärijuht sõnab, et eraklientide jaoks turule uusi teenuseid tuues asetatakse end kliendi kingadesse, uuritakse põhjalikult kliendi vajadusi ja viiakse end kurssi kliendi ootustega. „Meie eesmärk on pakkuda inimestele reaalseid lahendusi, mis aitaks neil häid plaane ellu viia,“ ütleb ta.

Lisaks värskelt turule tulnud kodu energialaenule pakub Holm mitmeid erinevaid väikelaene, kodulaenu, füüsilisi ja virtuaalseid krediitkaarte ja hoiustamist. Tõsi, viimase puhul on tõesti nii, et hoiuseintressid ei suuda üheski pangas „võita“ kappavaid inflatsiooninumbreid, kuid kindlustunne käib pangahoiusega ikkagi kaasas: nimelt on pangas hoiused Tagatisfondi poolt 100 000 euro ulatuses riiklikult kaitstud.

Hiljuti tuli Holm pank turule kodulaenuga, kus võrreldes traditsiooniliste kodulaenupakkujatega aktsepteeritakse laiemat valikut tagatislahendusi ja käsitletakse laenutaotlejana erinevamaid leibkonnatüüpe. Erakliendipanganduses on Holmil ambitsioonikad eesmärgid ning eraklientidele mõeldud tooteid on turule tulemas veelgi. Samuti kavatseb ettevõte laieneda Eestist väljapoole. Eesmärk on pakkuda finantseerimisvõimalusi, mis vastaksid kliendi vajadustele ning tänapäevastele digitaalsetele ootustele. See on pank, kus kliendiga hoitakse sidet nii headel kui keerulistel aegadel. Koroonakriis näitas hästi kätte, et just õige toetus ja nõustamine on abinõu, mis aitab pangaklientidel raskematest aegadest üle saada.

Päikesekatus tasub end ise ära

Päikesepaneelide müügi ja paigaldusega tegeleva Solarstone kommunikatsioonijuht Janari Võrk ütleb, et üha rohkem inimesi soovib säästa elektri- ja gaasikulude arvelt, mistõttu energiat tootva päikesekatuse paigaldamine tundub igati mõistlik valik. „Päikesepaneelide võlu seisneb selles, et elektrit tootev päikesekatus tasub ennast praktiliselt ise ära,“ sõnab ta.

Koostöös Holm pangaga pakub Solarstone finantseerimise võimalust, spetsiaalselt energiatõhusust suurendavate ostude finantseerimiseks välja töötatud kodu energialaenu, et pakkuda täiendavat tuge kodu rohelisemaks muutmisel. „Nutikalt hajutatud maksegraafik peab silmas päikeseenergia tootmise võimekust meie piirkonnas, mistõttu tegu on tunduvalt personaalsema lähenemisega kui klassikaliste laenude puhul,“ räägib Võrk.

Finantsteenuse pakkuja on Holm Bank AS. Tutvu teenuse tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

Copy
Tagasi üles