Kas Sinu hästi läbimõeldud äriplaani elluviimiseks puuduvad vahendid?

Holm Bank AS
Copy
Foto: Shutterstock

Eesti kapitalil Holm pank ulatab abikäe väike-ettevõtetele ning ukse taha ei saadeta ka suurematest linnadest kaugemal asuvaid ettevõtjaid. Holm panga mõtteviis on, et head plaanid peavad saama võimaluse teoks saada.

Holm pank on välja kasvanud ettevõttest, mis on Eesti turul juba üle 25 aasta tegutsenud Liisi kaubamärgiga. Uuringute järgi on just Liisi eestimaalaste hulgas tuntuim järelmaks. Kolm aastat tagasi sai ettevõte krediidiasutuse litsentsi ja pangana toimimise õigused ning ärinimeks Holm Bank AS. Siis alustati tähtajaliste hoiuste pakkumisega ja ettevõtete finantseerimisega ning laiendati eraisikutele pakutavate laenutoodete valikut. Holm pangal on suured ambitsioonid – ta tahab laieneda üle Euroopa. Lätis ongi juba tütarettevõtte näol kanda kinnitatud.

Teistsugune lähenemine äriklientidele

Holm pank tegutseb ka äriklientide suunal ja eristub pangandusturul mitmeti. Holm pakub finantseerimist ennekõike väike ja keskmise suurusega (SME, ingl k small & medium enterprises ) ettevõtetele ning väljastab laene, mis ulatuvad mõnekümnest tuhandest kuni mitme miljoni euroni. Ukse taha ei saadeta ka mikroettevõtteid, keda on ju Eestis arvuliselt kõige rohkem.

Holmis mõistetakse taotleja äriplaani ja lähenetakse igale laenutaotlejale personaalselt. Finantseerimine ei ole seotud kindlate majandusvaldkondade ega piirkondadega, vaid iga taotleja ärilisi numbreid analüüsitakse hoolikalt ja nähakse ka nende taha. Eesmärk on aidata ettevõtetel plaanid ellu viia, kuid seejuures olla vastutustundlik – pank teeb maksimaalset selgitustööd, et ükski ettevõte ei langetaks laenuvõtmise otsust kergekäeliselt.

Finantseerib erinevaid valdkondi

Holm pank on finantseerinud väga erinevates majandusvaldkondades tegutsevaid ettevõtteid. Nende hulgas on põllumajandusfirmasid, tööstuseid, meditsiiniettevõtteid, kinnisvara ja kinnisvaraarendusega tegelejaid, transpordifirmasid jne. Suurt tähelepanu pöörab pank taastuvenergia projektide finantseerimisele ja seeläbi rohelise maailmavaate edendamisele.

Kui maapiirkondade ettevõtjad mõnikord kurdavad, et neid ei võeta pankades jutule ja nende maal asuvad tagatised ei sobi, siis Holm pangas käib asi veidi teistmoodi. Siin tõesti lähenetakse igale kliendile individuaalselt ning süvenetakse tema äriplaani. Tihti on vaja mõistmiseks just süvenemist. Kui äriplaan on hea, siis ei mängi rolli laenutaotleja asukoht – ettevõte võib asuda Tallinna kesklinnas või hoopis Võrumaa tagumises nurgas. Ja kui maapiirkonnas asuval ettevõttel jääbki tagatistest vajaka, kaasatakse laenu garanteerijana Maaelu Edendamise Sihtasutus või KredEx. Holm pank suudab adekvaatselt hinnata ja väärtustada nii linnas kui maapiirkondades asuvat vara.

Holm panga ärikliendi toodete ärijuht Viljar Lillemägi nendib, et Eestis leidub kõrge potentsiaaliga äriprojekte, mis lihtsalt majandusaasta aruannete baasil võiksid rahastusest ilma jääda, kuid kui süveneda äriplaani, võib sealt välja joonistuda hea ettevõtlikkus ning kasumipotentsiaal. „Meie spetsialistid tunnevad eriti suurt rõõmu, kui näevad, et tänu nende tehtud analüüsile ja perspektiivi äratundmisele saab ettevõte uue hingamise, laieneb, annab tööd enamatele inimestele ning toodab tulu,“ sõnab Lillemägi.

Kõige selle illustreerimiseks räägivad kujukalt juba finantseeritud ettevõtmised: päikesejaamad Tartumaa korteriühistul, Läänemaal ja Saaremaal; Võrtsjärve ääres asuv puidutööstus, mitmed põllumajandusseadmete ja tehnika investeeringud, mida Holm pank on rahastanud üle Eesti; samuti meditsiiniasutuste, hambakliinikute ja hoolekandeasutuste elu viidud projektide finantseerimine.

Vajad hoogu äriplaani ellu viimiseks? Vaata Holm panga ärikliendi laenutooteid ja anname plaanile võimaluse teoks saada!

Finantsteenuse pakkuja on Holm Bank AS. Tutvu teenuse tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

Copy
Tagasi üles