Aknakile aitab aknad klikiga läbipaistmatuks muuta

Nutiklaas OÜ
Copy
Foto: Nutiklaas OÜ

Vajad privaatsust või kaitset päikese eest? Ühe klikiga kontrollitav nutikas aknakile ehk nutikile on innovatiivne ja praktiline asendus kardinatele ja ruloodele ning sobib katma nii eramajade kui ka kontorite klaaspindu.

Üks tänavusi põnevamaid messiuudiseid oli nutiklaas, mis pakub alternatiivi kardinatele ja ruloodele. Ettevõtte Nutiklaas üks asutajatest Davor Tamm tõdeb, et enam pole vaja suurte klaaspindadega ruumis arvutitööd tehes silmi kissitada, sest nutikile püüab kinni häirivad päikesekiired, aga jätab toa valgeks.

Nimelt on võimalik klaaspinnale paigaldatud nutika aknakile läbipaistvust kontrollida kõigest ühe klikiga oma telefonist või puldi abil.

Tamme hinnangul on üks nutikile populaarne kasutusvaldkond kontorite vaheseinad. Nutikile abil saab muuta oma kontoriruumid ühe klikiga avaraks või vajadusel privaatseks. Huvitav on teada, et läbipaistmatuks muutunud klaaspind laseb läbi valgust – ruumides säilib loomulik valgus.

Foto: Nutiklaas OÜ

Nutikiled võimaldavad rohkem vaba pinda – pole vaja kulutada raha ruumieraldajatele, ruloodele või kardinatele. Kaunid aknapinnad mõjuvad modernselt minimalistlikult ja puhtalt – ruumigi on rohkem.

Sealjuures on võimalik kilega kaetud klaaspinnale markeriga kirjutada või joonistada ning hiljem saab selle lapiga puhastada.

Davor Tamm lisab, et paljude esinduslike ettevõtete hooned on saanud akendele nutikiled, näiteks Sisekaitseakadeemia, mis on üks Eesti kõige unikaalsema planeeringuga kool.

Lisaks privaatsuse tagamisele saab nutikilet kasutada ekraanina – sinna saab peale kuvada projektori abil videoid ja pilte, kusjuures kuvades ruumist seestpoolt projektiga nutikilele pilte/videoid, on need ka õue poolt vaadates HD-kvaliteediga.

Selline nutikile on multifunktsionaalne, see toimib turvakile põhimõttel ning hoiab klaasitükid kile küljes, kui klaas peaks purunema, ning ka päiksekuumus ei jõua klaasidest kaugemale.

Sisekaitseakadeemia kahes auditooriumis on kokku 178 m2 nutikilet, mille juhtimine toimub kahel viisil: kellaajapõhiselt või eraldi kolme tasandi kaupa puldist.

Foto: Nutiklaas OÜ

Nutikile sobitub hästi ka moodsatesse suurte klaaspindadega kodudesse – akende läbipaistvust saab seal reguleerida on/off- või dimmerlülitiga, nutitelefoni või seinalülitiga.

Kujutlege, et olete reisil ja soovite kontrollida koduste klaaspindade läbipaistvust – nagu võluväel saate seda teha nutitelefoni äpist. Pole vaja karta, et ruum pimeneb ja toalilled ei saa valgust – nutikile ei paista läbi, ent laseb läbi valgust. Ruumis säilib naturaalne valgus. Sealjuures on toas rohkem vaba pinda ja pole vaja mõelda kardinapuude seina riputamise peale või sellele, kuidas ruloosid üles panna. Minimalistlik ja modernne interjöör on garanteeritud. 

Nutikile eluiga on üle 10 aasta, mis tähendab, et tegemist on taskukohase hinnaga pikaajalise investeeringuga, mis tõstab kogu kinnisvara väärtust.

Kui kardinad koguvad tolmu ning rulood vajavad õrna käsitlust, siis nutikile ei kogu tolmu ning näpujäljed või muud plekid on puhastatavad ühe lapitõmbega.

Plusspoolel on ka nutikile võime hoida kokku kütte- ja jahutuskuludelt – nutikile on 0,6 mm paksune, mistõttu liigub soojust tuppa vähem ja talvel liigub vähem soojust õue.

Kasulik on teada, et nutikilet saab paigaldada igas kujus akendele.

Foto: Nutiklaas OÜ

Nutiklaas OÜ tegutseb innovaatiliste aknakilede ehk Nutikilede maaletoomise ja tootmisega, müümise ja paigaldusega 2018. aastast ning ettevõtte klientide hulka kuuluvad äri- ja erakliendid ning riigiasutused.

Nutiklaasi meeskonna tegemisi on ka rahvusvaheliselt tunnustatud – toode sai ajakirja Home and Garden Awards 2022 tunnustuse «Best Smart Film Solutions Provider in Baltics».

Kontakt: Davor

Copy
Tagasi üles