Eestis on huvi elektriautode vastu järsult kasvanud (1)

BNS
Copy
Elektriauto laadimine.
Elektriauto laadimine. Foto: Eaton

Vaatamata tõusvale elektrihinnale on inimeste huvi elektriautode vastu hüppeliselt suurenenud – viimase poole aastaga on Eestis müüdud ligi 400 uut elektriautot, varasemaga võrreldes oluliselt rohkem.

Lisaks tarbimisele mõjutavad elektriautode müüki keskkonnaregulatsioonid, mis ei luba tootjatel liiga suure kütusekuluga masinaid valmistada ega müüa, teab Luminor Liisingu juht Andrus Soodla.

Elektriautode osakaal on viimastel aastatel uute autode kogumahust umbes kaks kuni neli protsenti, ent nii nagu mujal maailmas, on ka Balti riikides viimase poole aastaga toimunud oluline pööre. «Kuue kuuga müüdi Eestis, Lätis ja Leedus kokku üle 1400 elektriauto, neist Eestis ligi 400. Kasv on kiire, sest veel 2021. aastal müüdi sama ajaga Eestis 264 ning 2020. aastal 109 elektriautot,» tõi Soodla välja.

Statistika näitab, et üha rohkem autotootjaid panustab elektriautodesse ning ka tarbija tunneb nende vastu kõrgendatud huvi. Muutus peegeldub ka turu jagunemises: kui varasematel aastatel tootsid elektriautosid üksikud brändid, siis nüüd on kõik populaarsemad autotootjad elektriautode turul kanda kinnitanud.

Soodla sõnul on ka tunda, et inimesed on saanud elektriautodega kogemusi ning hirm laadimislahenduste vähesuse ja keerukuse ees hakkab taanduma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles