Visa annab naisettevõtjatele 60 000 eurot (1)

PM Majandus
Copy
Elena Fadeeva.
Elena Fadeeva. Foto: Erakogu.

Naisi on Eesti ettevõtjate seas vähem kui mehi ja see tähendab, et naistele kuuluvatesse ettevõtetesse paigutatakse vähem kapitali. Naisettevõtjate motiveerimiseks käivitab Visa programmi She’s Next. Selle käigus valitakse Balti riikides välja neli naistele kuuluvat ettevõtet, millest igaüks pälvib 10 000-eurose kasvuraha ning 5000 eurot turundustegevuseks.

Eurostati andmetel oli 2021. aastal Eestis naiste osakaal iseendale tööandjate seas 29 protsenti, mis oli ELi keskmisest veidi madalam (33 protsenti). Parem ligipääs kapitalile ja suurem nähtavus ühiskonnas on kaks olulist meedet, millega innustada naisi ettevõtjaks hakkama.

«Algatusega She’s Next tahame pöörata tähelepanu naisettevõtjatele, avaldada neile toetust ning panustada vajalike ressurssidega. Toetusprogramm on suunatud naistele kuuluvatele väikeettevõtetele, kes soovivad oma äri rahastada, juhtida ja kasvatada,» ütles Visa Põhja- ja Baltimaade turundusjuht Elena Fadeeva.

Programm toimub koostöös Luminori ja ülemaailmse rahastamisplatvormiga IFundWomen. Lisaks võitjatele mõeldud 10 000-eurosele kasvurahale ja 5000-eurosele turundustoetusele kuulub paketti aastane liikmelisus IFundWomeni kaudu toimuvas ärinõustamises. Kasvuraha taotlemiseks peab ettevõte olema Eestis registreeritud, tegutsenud vähemalt ühe aasta, omama digitaalset või füüsilist tegevuskohta ning kuuluma vähemalt 51 protsendi ulatuses naisele.

Kasvurahale kandideerimine algab 18. augustil ja lõpeb 30. septembril 2022.

She’s Next on uusim Visa algatustest, mis keskenduvad soolisele võrdõiguslikkusele ja kaasamisele ja on suunatud Balti turule. Visa alustas 2018. aastal UEFAga mitmeaastast koostööd, saades sellega UEFA naiste jalgpalli esimeseks sponsoriks.

IFundWomen on naistele kuuluvatele ettevõtetele ning nende toetajatele mõeldud rahastuskeskkond. Nad pakuvad juurdepääsu kapitalile, koolitustele ja kontaktidele, et süvendada naistes enesekindlust, levitada teadmisi ja ärgitada neid tegudele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles