Kuulus räppar ostis Starbucksi Vene varad ja avas kohvikuketi uue nime all

PM Majandus
Copy
Vene räppar ja ettevõtja Timur Junussov, paremini tuntud kui Timati, poseerib äsja avatud Stars Coffee kohvipoe ees, mis asub Moskvas Starbucksi kohvipoe endises asukohas.
Vene räppar ja ettevõtja Timur Junussov, paremini tuntud kui Timati, poseerib äsja avatud Stars Coffee kohvipoe ees, mis asub Moskvas Starbucksi kohvipoe endises asukohas. Foto: Dmitry Serebryakov

Moskva elanikud, kes olid pettunud, kui Starbucks sulges oma kohvipoed pärast seda, kui Venemaa saatis väed Ukrainasse, saavad nüüd kohvi osta pea identsest ettevõttest, vahendab AP.

Populaarne Vene räppar Timur Junussov, kes kasutab lavanime Timati, ja restoranipidaja Anton Pinsky tegid Starbucksi varade ostmiseks koostööd, andes uuele ettevõttele Starbucksile sarnase ingliskeelse nime ehk Stars Coffee. 

Kohvikuketi uus logo kujutab endast Starbucksi merineitsi sarnast neidu, kes kannab Starbucksi krooni asemel vene peakatet, mida nimetatakse kokošnikuks.

Neljapäeval pressikonverentsil lubasid nad kõik endised Starbucksid uue identiteedi all taasavada ja isegi laiendada äri. USA ettevõte oli alates 2007. aastal riiki sisenemisest kasvatanud oma Venemaa tegevuse umbes 130 kaupluseni.

Stars Coffee nime kandev uus kohvikukett Venemaal. Keskel ettevõtte omanik Timati.
Stars Coffee nime kandev uus kohvikukett Venemaal. Keskel ettevõtte omanik Timati. Foto: Maxim Shipenkov

Seattle'is asuv Starbucks on üks silmapaistvamaid välismaa ettevõtteid, kes lahkus Venemaalt või peatas oma tegevuse vastuseks Venemaa relvastatud sissetungile Ukrainasse. Teiste seas lahkusid riigist McDonald's, IKEA ja kiirmoegigant H&M.

Nende ettevõtete lahkumine oli psühholoogiline löök venelastele, kes olid harjunud lääneliku tarbimiskultuuri mugavustega. Kuid Venemaa ettevõtjad on näinud äkki tühjaks jäänud kauplustes oma võimalust.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles