Minimalist eesti mööblidisainis

Copy
Foto: Kaissu Interiors OÜ

Eestimaise mööblimärgi Kaissu sünd viis aastat tagasi ei olnud juhus. See oli brändi asutajate kutsumusest kasvanud unistuse ellu ärkamine. Soov oli luua ettevõte, kus teha asju ehk veidi teisiti, kui varem on tehtud. Et see kõik pakuks tegijatele endile rahuldust ja oleks sisult tähendusrikas ka suuremas pildis. Abitsioonikas ja julge Kaissu usub, et hingega tehtud asjad lähevad korda.

Algupäraselt magamis- ja lastetoa mööblile fookuse seadnud bränd on minimalist selle kõige laiemas tähenduses – esteetikast elu- ja mõtteviisini. Viimane tähendab soovi tarbida ja omada vähem, hoolida ümbritsevast ja olla vastutustundlik maailma suhtes, mille endast maha jätame. Kaissu flirdib trendidega, kuid tähtsam on luua originaalset autoridisani. Saledad ja puhtad vormid ning kvaliteetsed materjalid iseloomustavad Kaissut enim. Peamiselt täispuidust, eksklusiivsete väikepartiidena valmivad tooted on ainulaadsed, jutustades looduse poolt kujundatud puidumustri abil alati isesuguse loo. Iga detail on käsitsi valitud ja sobitatud tervikusse. Kasutust leiavad vaid tugevad, taastuvad ja taaskasutatavad materjalid, mis tagavad toodete pikaealisuse. Minimalistlik disain võimaldab isegi nii suured tooted nagu voodid, pakkida minimalistlikesse pakenditesse. Väiksemad pakendid tähendavad vähem tootmiseks ja transpordiks kuluvat ressurssi. See kõik omakorda tähendab väiksemat ökoloogilist jalajälge planeedile Maa. Kaissu seni populaarseim toode, naturaalsest tammepuidust raamiga ja peenete metalljalgadega disainvoodi EHE, käib paljude suureks üllatuseks kokku vaid kolme saledasse pakendisse ja on mahutatav isegi sõiduautosse.

Kaissu tootevaliku uusim liige, voodi SUME on aga kõigist varasematest vooditest erinev. See on üleni tekstiiliga kaetud, peene polsterdusega ja täielikult kliendi valikute põhjal valmiv. Kergelt retrohõngulise ja diskreetselt luksusliku disainiga voodi on Kaissule omaselt ruumisäästlik, mahtudes kenasti ka väikstesse uusarenduste magamistubadesse. Kuna klient saab voodile valida kattetekstiili, värvi, erinevaid jalgu ja mõõte, siis kokku on sel voodil erinevaid konfiguratsioone enam kui 800.

Foto: Kaissu Interiors OÜ

Voodi on saadaval Kaissu ametlikus e-poes kaissupood.ee, kuid võimalusel võiks külastada ka salongi. Mugavalt ligipääsetav asukoht Ülemiste linnaosas Tallinnas, pakub stressivaba ja tasuta parkimist otse salongi ukse ees. Vaikses ja rahulikus keskkonnas saab põhjalikult tutvust teha Kaissu tootevalikuga. “Riputage üleriided nagisse, võtke tass kohvi ja asuge voodeid proovima” ütleb kutsuvalt salongi perenaine Carolyn Niitla. “Meie jaoks on esmaklassiline klienditeenindus sama tähtis, kui tooted ise. Ka mistahes tootega seotud mure korral on meie prioriteediks kliendile kiire vastamine ja lahenduse leidmine. Kedagi ei jäeta murega üksi” lisab ta.

Lisaks vooditele leiab järjest laienevast tootavalikust ka tõeliselt sihvaka TV aluse, naturaalse tammepuidu ilu eksponeeriva kummuti, pingi, öökappe jm. Toodetel on viie-aastane garantii ja kõik see on loodud põhimõttel, et vähem on rohkem.

Et aga voodibrändilt küsitakse tihti ka madratseid, siis just sel põhjusel on Kaissu äsja toonud välja omanimelise madratsite kollektsiooni. “Madratsid ei ole kindlasti meie põhitoode ja nende valik ei ole väga lai. Küll aga oleme suurt rõhku pannud nende kvaliteedile ja pikalt otsinud neid õigeid meistreid, kes suudaksid valmistada meie voodite väärilisi madratseid,” ütleb Kaissu disainer ja juht Helen Leetsar. Pakutavad madratsid on tõeliselt luksuslikud, 100 protsenti naturaalsed ja käsitööna valmivad. “Neis madratsites pole kasutatud liimi ega porolooni. Need valmistatakse sada protsenti käsitööna, piste piste haaval. Traditsioonilised madratsi meisterdamise võtted kohtuvad siin tänaste parimate teadmistega ergonoomikast,” selgitab Leetsar. Madratsitele pakub Kaissu vastavalt mudelile 7 ja 10 aastat garantiid.

Foto: Kaissu Interiors OÜ

Sisustamine on aega ja raha nõudev ettevõtmine. Läbimõeldud valikutega saab mööbliostust investeering, mis kestab. Kaissu sõnum on lihtne - ära tarbi üle vaid tarbi targalt. Seepärast tasub enne ostu uurida, mis on tegelikult toote pealispinna all. Milliseid materjale on kasutatud või milliseid garantiisid tootja pakub. Mõtle, millist kasutajakogemust sa järgnevatel aastatel mööblilt ja järelteeninduselt ootad ning milline peaks olema mööbli eluiga. Vaid nii on võimalik mõista, miks pealtnäha sarnastel toodetel võivad olla olulised hinnaerinevused ja millist materjali või disainilahendust sa tegelikult vajad. Kaissu on õige valik just neile, kes jagavad sarnast maailmavaadet, soovides targalt tarbida ja osates hinnata eristuvat disaini ja personaalset järelteenindust.

Copy
Tagasi üles