Swedbank: iga kolmas autojuht sattus mullu kaskojuhtumisse

PM Majandus
Copy
Väike plekimõlkimine Tallinna -Tartu maanteel. Pilt on illustratiivne.
Väike plekimõlkimine Tallinna -Tartu maanteel. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Glase

Mullune suurim erakliendi kaskohüvitis oli ligi 34 000 eurot ja suurim erakliendi liikluskindlustushüvitis umbes 50 000 eurot. Kokku maksis Swedbank P&C Insurance mullu sõidukikindlustuse eraklientidele 11,6 miljonit eurot hüvitisi.

Ligi kaks kolmandikku Swedbanki kaskokindlustuse eraklientidest on mehed ning kolmandik naised. «Iga kolmas Swedbankis kaskokindlustuse sõlminud naine ja iga kolmas mees on põhjustanud kaskokindlustusjuhtumi. Kõige noorem kahjuavalduse esitaja oli eelmisel aastal 18-aastane ning kõige vanem 88-aastane,» sõnas Swedbanki riskikindlustuse valdkonnajuht Aleksei Žemkov.

Erakliendid on Swedbanki juures enim kindlustanud Toyota, Škoda ja Volkswageni sõiduautosid ning kõigi õnnetustes osalemise tõenäosus on olnud enam-vähem samaväärne, lisas Žemkov.

Uued, kuni viie aasta vanused sõidukid, mis moodustavad 43 protsenti Swedbanki kaskokindlustuse portfellist, satuvad teistest harvemini õnnetustesse – nende osakaal on 24% õnnetustest. «Rolli mängib ka juhi vanus, sest uuemaid sõidukeid kindlustavad sageli keskealised kliendid, kellel on rohkem sõidukogemust ning võimalusi uue auto ostuks,» märkis Žemkov.

Kõige rohkem kaskokindlustuse juhtumeid on 11-aastaste ja vanemate sõidukite puhul – neist on kaskokindlustuse juhtumis osalenud 41%, kuid nende osakaal Swedbanki kaskokindlustuse portfellis on alla viiendiku.

«Kindlasti pole juhtumite tõenäosus seotud sõidukijuhi sooga, küll aga on see seotud äärmuslikumate ilmaoludega, mistõttu õnnetusterohkemad ajad on kas lume-jää või ka eriliselt kuumadega ilmadega, nagu nägime mullu,» lisas ta.

Eelmisel aastal oli kõige rohkem õnnetusi juulis, mil toimus üle 9% kogu aasta kahjudest, kuid kõige õnnetusterohkem päev oli 12. aprill, mil juhtus iga 12 minuti järel üks kaskokindlustuse juhtum.

Mullu hüvitas Swedbank P&C Insurance üle 17 500 kaskokindlustuse era- ja ärikliendi juhtumi, kokku 17,4 miljoni euro ulatuses. Suurim erakliendi kaskohüvitis oli ligi 34 000 eurot ning ärikliendi kaskohüvitis ligi 66 000 eurot.

Swedbank P&C Insurance’i ajaloo suurim erakliendi kaskojuhtum poli üle 80 000 euro, kui toimus kokkupõrge takistuse ning teiste sõidukitega. Ärikliendi ajalooliselt suurim kaskojuhtum ulatus üle 120 000 euro – veoauto sõitis libedaga teelt välja. Senine erakliendi suurim liikluskindlustushüvitis on olnud üle 115 000 euro, kui kahe sõiduki kokkupõrkel läks veoauto mahakandmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles