Briti supermarketite kett hakkas pakkuma klientiele toidu ostmiseks laenu

PM Majandus
Copy
Icelandi kauplus Inglismaal.
Icelandi kauplus Inglismaal. Foto: Iceland

Üha enam inimesi Suurbritannias on raskustes igapäevaste asjade, näiteks toidukaupade eest tasumisega. Üks toidukett pakub nüüd oma klientidele intressivaba laenu.

 

Briti toidupoodide kontsern Iceland Foods võimaldab ostjatel võtta väikeseid intressivabu laene toiduainete ostmiseks, mis on suunatud vaestele majapidamistele, kes võitlevad järsult kasvava elukallidusega, vahendab Reuters.

Iceland teeb koostööd mittetulundusliku laenuandjaga Fair For You, et pakkuda 25 kuni 100 naela (30-118 euro) suuruseid laene eelnevalt laetud kaartide kaudu rahaliselt haavatavatele klientidele, kes saavad tagasimakseid teha kord nädalas.

Kõnealune skeem luuakse ajal, mil Ühendkuningriigi inflatsioon on viimastel kuudel järsult tõusnud 40 aasta kõrgeimale tasemele, ületas juulis 10 protsenti, mis on survestanud majapidamiste eelarveid ja aidanud kaasa tööstuslike rahutuste lainele.

«Rohkem kui kunagi varem on inimestel raskusi hädas hädavajalike igapäevaste esemete ostmisega selle halastamatu elukalliduse kriisi ajal ning ettevõtete ja valitsuse poolt on vaja uut mõtlemist, et leida toimivaid lahendusi,» ütles Iceland Foodsi tegevdirektor Richard Walker oma avalduses.

Iceland ütles, et nende programm järgneb edukale katseprojektile, mille käigus osales 5000 klienti. Ligi kolmveerand neist ütlesid, et nad jäävad nüüd harvemini arvetega hiljaks ja 92% neist vähendas toidupankade kasutamist, mis pakuvad abivajavatele peredele erakorralisi toiduvarusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles