Rikkamad ameeriklased hakkasid Walmartis toitu ostma, aktsia lendas üles

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Walmarti ostukärud leidsid suuremat kasutust
Walmarti ostukärud leidsid suuremat kasutust Foto: AFP/SCANPIX

USA nelja aastakümne suurim inflatsioon on eriti rängalt löönud vaesemaid inimesi. Teisipäeval avaldatud Walmarti tulemused näitavad, et ka rikkad ameeriklased püüavad leida odavamat kaupa.

Walmart on tavaliselt väikese sissetulekuga tarbijate meka, kuid üha rohkem keskmise ja suure sissetulekuga ameeriklasi on leidnud tee sellesse poeketti. See on oluline muutus võrreldes varasemate majanduslanguse eelsete perioodidega.

Walmart võidab kliente ka veebipoes. Viis aastat tagasi oli seal vaid 10 miljonit toodet, nüüd juba 240 miljonit. Walmarti ostuklubi on Amazon Prime’ist odavam. Walmart+ aastamaks on 98 dollarit Amazon Prime'i 139 dollari asemel. Walmart+ lubab piiramatul hulgal vähemalt 35-dollariliste ostude tarneid ja pakub tanklates allahindlusi, kirjutab Reuters.

Walmarti kvartalikasum kasvas mulluselt 4,28 miljardilt dollarilt 5,15 miljardi dollarini ehk aktsia kohta 1,52 dollarilt 1,88 dollarini, ületades analüütikute ootust. Analüütikud ootasid gigandilt 150,81 miljardi dollari suurust käivet, kuid tuli 152,86 miljardit dollarit.

Walmarti aktsia tõusis eile tulemuste avaldamise järel 5,1 protsendi võrra, 139,37 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles