Eesti tootja mööbel kestab aastaid

Copy
Võru Empaki nurgadiivan, Jaja Furniture laud
Võru Empaki nurgadiivan, Jaja Furniture laud Foto: Kagu-Eesti Puiduklaster

Meeleolukas suvi annab peagi teatepulga üle sügisele ja paljudes kodudes vaadatakse kriitilise pilguga üle elutoa mööbel või soetatakse lastetuppa uus komplekt, sest kooliaasta on algamas. Valikut tehes tasub kindlasti tutvuda kodumaiste tootjate poolt pakutavaga.

Näiteks Kagu-Eesti Puiduklastrisse kuuluvad ettevõtted teevad väga erisugust elutoa-, köögi- ja õuemööblit, samuti mööblit lasteaedadele ja saunasisustust. Suurt tähelepanu pööratakse kaasaegsele disainile, samuti võetakse vastu eritellimusi, tegemaks just sellist mööblit nagu vajab sinu unikaalne interjööri lahendus.

Diivan vali kestma aastaid

Kuna diivan on elutoa süda, võiks uue diivani valimisel pöörata lisaks toote välimusele suuremat tähelepanu ka otstarbele, aga eriti kvaliteedile. Näiteks pakub Võru Empak diivaneid ja nurgadiivaneid mis on kaetud vett- ja mustust hülgava kangaga. See on eriti oluline ja mugav kasutada peres kus on väikeseid lapsi ja/või lemmikloomi. Soovitav on valida sellise kangaga toode, mida oleks kerge hooldada ja mis tänu kvaliteedile kestab aastaid.

Mõelda võiksid ka sellele, kas soovid vahel oma külalised diivanile magama panna. Siis tuleks valida sobiv mudel lahtikäivate diivanite seast.

Kui sul on robot-tolmuimeja, on mõistlik soetada diivan, millel kõrgemad jalad, et robot pääseks ka diivani alt puhastama. Diivanite valikuga saate tutvuda Kagu-Eesti Puiduklastri kodulehel.

Lasva Liimpuidu riiul ja Võru Empaki tugitool
Lasva Liimpuidu riiul ja Võru Empaki tugitool Foto: Kagu-Eesti Puiduklaster

Lastele mõeldud mööbel nii koju kui lasteaeda

Klastri liikmed teevad mööblit nii kodude lastetubadesse kui ka lasteaedadesse. Nii näiteks on paljud lasteaiad sisustatud oma ruumid Guido Mööbli poolt tehtud kvaliteetse, nägusa ja vastupidava mööbliga. See kasepuidust mööbel on lasteaedade poolt hästi vastu võetud.

Võru Empaki toodetud Lotte kaste saab kasutada üksikult või siis, kui soov on, võib neist laduda terve riiuli üles.

Väikesed, lastele mõeldud diivanid sobivad nii koduse lastetoa sisustamiseks kui ka lasteaeda. Lähemalt saab lastele mõeldud mööbliga tutvuda kodulehel.

Guido Mööbel lasteaias
Guido Mööbel lasteaias Foto: Kagu-Eesti Puiduklaster

Mööbel eritellimusel

Kui sul on aga soov saada väga eriilmelist ja masstoodangust erinevat mööblit, tasub tutvuta Loov Interjööri toodetega. Näiteks on neil valikus väga omanäolised ja põnevad epoksiidlauad.

Sternoberg pakub taluhoovi sobivaid grillkiikesid ja Khis puidust vanne - see eripärase väljanägemisaga disainelement kaunistab kindlasti sinu vannituba. Aga saadaval on ka teisi vannitoas vajaminevaid sisustuselemente.

Eritellimusel tehtud mööblit kööki ja vannituppa või ka näiteks kohvikusse või bensiinijaama pakuvad eritellimusmööbli tootjad Velma, Kavval Reppän, Sisustuskoda jt. Kui sul on aga terve saun vaja sisustada, on seegi võimalik puiduklastrist tellida.

Suure valiku klassikalist puitmööblit leiab Lasva Liimpuidu kodulehelt, väga ilusat söögitoamööblit pakub Setomaal asuv VIP Mööbel .

VIP Mööbli kasepuidust söögitoakomplekt
VIP Mööbli kasepuidust söögitoakomplekt Foto: Kagu-Eesti Puiduklaster

Liitu klastriga!

Kagu-Eesti Puiduklastrisse kuulub 28 mööblitootjat, kes annavad tööd kokku umbes 750 maapiirkonnas elavale inimesele. Klastrisse kuuluvad ettevõtted jälgivad hoolega, et nende tootmine oleks loodussäästlik, et tekiks võimalikult vähe jääke ning et tarneahelad oleks võimalikult lühikesed ja materjale valivad nad keskkonnasõbralike materjalide seast.

Kagu-Eesti Puiduklaster ootab Lõuna-Eesti mööblitootjaid ja mööblitootmisega seotud ettevõtteid ning organisatsioone nendega liituma. Klastris olevad ettevõtted toetavad üksteist, koos käiakse välisvisiitidel ja külastatakse messe, omaette väärtus on ka teiste kogemustest õppimine. Koos ollakse tugevamad ja ka raskemaid aegu on ühiselt kergem üle elada.

Kagu-Eesti Puiduklastri tegevust toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Copy
Tagasi üles