Putin pakub liitlastele müügiks «lahingus testitud relvi» (7)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin pidamas kõne Moskva lähistel peetaval sõjaväefoorumil.
Venemaa president Vladimir Putin pidamas kõne Moskva lähistel peetaval sõjaväefoorumil. Foto: Mikhail Klimentyev

Venemaa president Vladimir Putin pakkus esmaspäeval oma liitlasriikidele müügiks Vene relvastust, tuues muu hulgas välja, et need on pandud proovile ka lahinguväljal.

 

«Oleme valmis pakkuma oma liitlastele ja partneritele kõige moodsamat relvastust – kergrelvadest soomusautode ja suurtükkideni, sõjalennukeid ja mehitamata lennumasinaid,» ütles Putin telepöördumises Moskva lähistel peetaval sõjaväefoorumil.

Vene relvastus on ekspertide seas kõrgelt hinnatud, ütles ta, seda «usaldusväärsuse, kvaliteedi ja mis kõige tähtsam: efektiivsuse tõttu». «Pea kõiki neid on kasutatud reaalsetes lahingoperatsioonides enam kui korra,» lisas ta.

Putin kiitis ka Venemaa liitlasi ajal, mil riik on rahvusvahelisel areenil üha enam isoleeritud sissetungi tõttu Ukrainasse.

Washington ja Brüssel on kehtestanud Venemaale rea sanktsioone, mille tõttu otsib Putin Vene kaupadele uusi turge ning tihedamaid sidemeid Aafrika ja Aasia riikidega. «Me hindame kõrgelt, et meie riigil on nii palju liitlasi, partnereid ja sarnaselt mõtlevaid inimesi mitmetes maailmajagudes. Need on riigid, mis ei anna järgi nõndanimetatud hegemoonile,» ütles Putin.

Ta ütles, et Venemaa hindab kõrgelt ajalooliselt tugevaid, sõbralikke ja usaldusväärseid sidemeid Ladina-Ameerika, Aasia ja Aafrika riikidega.

Stockholmi Rahvusvahelise Rahuinstituudi (SIPRI) andmetel on Venemaa USA järel maailma suuruselt teine relvaeksportija. Viimastel aastatel on riigi ekspordinäitajad aga languses. Vene riikliku kaitsekorporatsiooni Rostec juht Sergei Tšemezov ütles esmaspäeval, et sõjategevus Ukrainas ei ole Venemaa relvaeksporti mõjutanud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles