Madal veetase nörritab sisevete laevnikke ning rõõmustab aardeotsijaid ja arheolooge (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Põua tõttu kuivaks jäänud jõepõhi Reini jõeharul Bad Honnefi lähistel Grafenwerthi saare juures on jätnud kuivale laevad ning paljastanud jõepõhjas lebanud esemed. Veeliiklus piirkonnas on rangelt keelatud, kuid arheoloogidele pakuvad kuivaks jäänud jõgede ja järvede põhjast paljastunud esemed suurt huvi.
Põua tõttu kuivaks jäänud jõepõhi Reini jõeharul Bad Honnefi lähistel Grafenwerthi saare juures on jätnud kuivale laevad ning paljastanud jõepõhjas lebanud esemed. Veeliiklus piirkonnas on rangelt keelatud, kuid arheoloogidele pakuvad kuivaks jäänud jõgede ja järvede põhjast paljastunud esemed suurt huvi. Foto: IMAGO/MARC JOHN

Laevad on siseveeteedel põhja peal kinni ja kaubad ei liigu, kuivaks jäänud jõe- ja järvepõhjad aga toovad päevavalgele mõndagi huvitavat. 

Põua ja kuumalainete tõttu rekordmadalale langenud veetase maailma jõgedes, järvedes ja veehoidlates on paljastanud hulga saladusi alates antiiksetest ehitistest ja uppunud laevadest maffiasõdade ohvrite ja teadmata kadunud inimesteni. Kuivaks jäänud veekogude põhjades askeldavad metallidetektoritega nii päris teadlased kui õnneotsijad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles