Solman: raha ei lahenda kõiki Ukraina põgenike majutamisprobleeme

Copy
Riigihaldusminister Riina Solman.
Riigihaldusminister Riina Solman. Foto: Мадис Вельтманн

Rahandusministeeriumi ettepaneku järgi täiendatakse valitsuse sihtotstarbelist reservi 5,5 miljoni euro võrra, et ministeeriumil oleks võimalik rahastada kohalikke omavalitsusi Ukraina sõjapõgenike abistamiseks.

Põgenikele vältimatu abi ja majutamiskulude hüvitamiseks planeeriti vahendid valitsuse reservi kevadel riigi 2022. aasta lisaeelarvega. «Tehnilise korraldusena lisatakse need nüüd reservi tegevuste loetellu, et raha saaks korraliselt taotleda ja eraldada,» selgitas riigihalduse minister Riina Solman. «Meie huvi on, et raha jõuaks esimesel võimalusel omavalitsusteni ja nendesse kulukohtadesse, kus on kõige pakilisem vajadus.»

Ministri sõnul on paljud omavalitsused olukorras, kus Ukraina sõjapõgenikele tuleb leida teadmata perioodiks eluase. «On räägitud, et omavalitsuste toetus võiks aidata majutuskohti ette valmistada ja ka riigi pindu eluruumideks kohandada, ent kõigis valdades ei leidu selliseid ruume piisavalt,» märkis Solman. «Kogu majutuse teema tuleb riigil tervikuna paremini läbi mõelda ja korraldada. Kuna Ukraina põgenike majutamisega kaasnevad erinevad mured, vajavad omavalitsused lisaks rahale rohkem just riigi tuge,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles