Pankrotiohus lennufirma SAS sai päästva laenu

Copy
SASi lennuk Kopenhaageni lennuväljal.
SASi lennuk Kopenhaageni lennuväljal. Foto: RITZAU SCANPIX

Raskustes Skandinaavia lennufirma SAS, kes taotles juulis USA-s pankrotikaitset, teatas pühapäeval, et saab 700 miljonit dollarit laenu.

Rõõmusõnum tuleb pärast 15-päevast pilootide streiki, mis läks lennufirmale maksma 9-12 miljonit dollarit päevas. Piloodid protestisid restruktureerimiskavas ette nähtud järsu palgakärpe vastu, millega loodetakse tagada firma ellujäämine, aga ka otsuse vastu mitte värvata tagasi piloote, kes COVID-19 pandeemia ajal koondati.

«Selle rahastusega on meil tugev finantspositsioon jätkamaks meie praeguste operatsioonide toetamist vabatahtliku restruktureerimisprotsessiga USA-s,» ütles SAS-i juhatuse esimees Carsten Dilling.

Lennufirma käivitas veebruaris 7,5 miljardi Rootsi krooni (700 miljoni dollari) suuruse kulukärpeplaani nimega «SAS Forward», mis hõlmab lennukipargi ümberkujundamist ja keskendumist pikamaalendudele. Juunis teatati plaanist kaasata pea miljard eurot uut kapitali.

Taani valitsus teatas valmisolekust suurendada oma osalust SAS-is 21,8 protsendilt 30 protsendini ja kustutada 3,5 miljardi Taani krooni (umbes 470 miljoni euro) väärtuses võlgu. Rootsi valitsus, kellel on samuti 21,8-protsendine osalus, täiendavaid rahasüste ei tee.

«Me saame nüüd keskenduda oma SAS FORWARD plaani elluviimisele ja säilitada 75-aastase pärandi Skandinaavia juhtiva lennufirmana,» ütles Dilling.

SAS-is töötab ligikaudu 7000 inimest, peamiselt Rootsis, Taanis ja Norras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles