Kaos lennunduses jätkub: EasyJeti piloodid streigivad Hispaanias

Copy
EasyJeti reisijad El Prati lennujaamas Barcelonas,
EasyJeti reisijad El Prati lennujaamas Barcelonas, Foto: Alejandro Garcia

Odavlennufirma EasyJet piloodid alustasid reedel Hispaanias kolmepäevast streiki, nõudes koroonapandeemia eelsete tingimuste taastamist.

Uued EasyJeti tööseisakud suurendavad veelgi probleeme, millega lennundus- ja turismisektor sel suvel silmitsi seisavad.

Teise odavlennufirma Ryanairi pardateenindajad on korraldanud 24-tunniseid tööseisakuid alates juunist ning ametiühingute sõnul jätkuvad need 2023. aasta jaanuarini.

EasyJeti pilootide streik hõlmab Barcelona, Málaga ning Palma ja Menorca lennujaamu, teatas ametiühing SEPLA.

Hiljem augustis on kavas veel kaks kolmepäevast tööseisakut.

«See on ainus võimalik alternatiiv pilootide esindajate jaoks, seda pärast rohkem kui kuus kuud peetud läbirääkimisi, millel kompanii on lükanud tagasi kõik esitatud ettepanekud,» ütles ametiühing.

EasyJet tühistas reedel kaheksa lendu, enamik neist Barcelonast, mis on lendude arvult Hispaania suuruselt teine lennujaam.

«Pandeemia rängimate kuude ajal nõustusime meie palkade langetamisega, et kindlustada mitte ainult töökohad, vaid ka kompanii säilimise Hispaanias,» märkis ametiühing.

Nüüd aga ei nõustu firma taastama pandeemiaeelseid töötingimusi.

«Me ei nõua midagi sellist, mida meil ei olnud kaks aastat tagasi,» lausus ametiühingu kõneisik.

EasyJeti lennusaatjad jõudsid alles hiljuti pärast streiki kokkuleppele, millega nende palk tõuseb kolme aasta jooksul 22 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles