Kliimaseade sees ja uks lahti - Pariisi kauplus peab maksma trahvi

PM Majandus
Copy
Pariis kannatab kuumalaine all.
Pariis kannatab kuumalaine all. Foto: SARAH MEYSSONNIER

Pariisi linn suhtub energiasäästukursusesse tõsiselt ja esimesed kesklinna kauplejad tunnetavad nüüd selle mõju, kirjutab Der Spiegel.

Pariisis peab üks kesklinnas asuv kauplus maksma trahvi, sest selle uks oli pidevalt avatud, kui konditsioneer töötas. Prantsuse pealinnas kehtib alates 25. juulist energiasäästu määrus, mille kohaselt peavad kauplused ja teenindusettevõtted hoidma uksed ja aknad kinni, kui samal ajal töötab kliimaseade. Politsei jälgib nõuete täitmist ning rikkuja peab maksma kuni 150 euro ulatuses trahvi.

Patrullimine algas kolmapäeval esinduslikul Rue de Rivoli tänaval. Linnavalitsus rõhutas siiski, et määrus kehtib kõigi linnaosade kohta ning et jaemüüjaid oli teavitatud kaks nädalat varem.

Linnavalitsus ei öelnud, kui palju kauplusi on juba karistatud. Siiski rõhuti, et toimitakse proportsionaalselt: «Kui kaupluseomanik näitab meile, et ta asendab ukse suletava uksega, siis me ei võta tema vastu meetmeid.» Energiasäästukorraldus ei kehti väliterrassiga restoranide ja kohvikute kohta.

Prantsusmaal on sarnased eeskirjad juba kehtestatud ka teistes linnades, näiteks Bourg-en-Bresses, Lyonis ja Besançonis. Keskkonnaminister Agnès Pannier-Runacher on välja kuulutanud ka üleriigilise määruse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles