Hollandis vahistati rahapesuga seotud krüptoplatvormi Tornado arendaja

Copy
Krüptovaluutade kujutised. Pilt on illustratiivne.
Krüptovaluutade kujutised. Pilt on illustratiivne. Foto: Dado Ruvic

Hollandi uurijad teatasid reedel, et on vahistanud rahapesuga seostatud krüptovaluutateenuse Tornado Cash arvatava arendaja.

USA on kehtestanud Tornado Cashile sanktsioonid seoses Põhja-Korea häkkerite varastatud raha arvatava pesemisega.

29-aastane kahtlusalune vahistati kolmapäeval Amsterdamis ja astub reedel uuriva kohtuniku ette, teatas Hollandi finantskuritegude juurdlusteenistus FIOD.

«Kahtlustame Tornado Cashi arendajat seotuses suurte kuritegelikul teel omandatud rahavoogude varjamises ja pesemises läbi krüptovaluutade segamise,» teatas FIOD Twitteris.

«Välistatud ei ole mitme isiku vahistamine.»

Juurdlusteenistuse teatel alustati Tornado Cashi suhtes uurimist juunis seoses vähemalt miljardi dollari väärtuses kuritegelikul teel omandatud krüptovaluuta pesemisega. Platvormi kogukäive oli seitse miljardit dollarit, märkis teenistus.

«Sealhulgas raha, mille varastas häkkimise käigus arvatavalt Põhja-Koreaga seotud rühmitus,» seisis avalduses.

USA rahandusministeerium kehtestas Tornadole sanktsioonid esmaspäeval. Ministeeriumi teatel kasutati teenust, et varjata 455 miljoni dollari väärtuses krüptovaluutat, mis varastati aprillis Ronin Networki kaudu videomängust Axie Infinity.

Varguse viisid läbi Põhja-Korea häkkerirühmitused Lazarus Group ja APT38, teatas USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

Tornado Cashi venelasest asutaja Roman Semenov ütles esmaspäeval Twitteris, et tema firma ei saa seirata, kes teenust kasutab.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles