Eesti lilletootjad valmistuvad naistepäevaks

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid müügis.
Tulbid müügis. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Nurmiko Hulgi OÜ ja Flores Aed OÜ toodavad sellel aastal kokku naistepäevaks üle 1,1 miljoni tulbi, seda on 5 protsenti rohkem kui möödunud aastal.


Eestisse tuuakse tulpe ka traditsiooniliselt tulpidemaalt, Hollandist, sest naistepäevaks kodumaiseid tulpe lihtsalt ei jätku. «Eesti tarbija eelistab siiski kodumaist toodangut, sest põhjamaa tingimustes kasvanud tulbid on tugevamad ja püsivad kauem värsked,» ütles Nurmiko juhataja Jaak Ungerson.

«Meie lilled lähevad kasvuhoonest otse poeletile ja seetõttu seisab meie tulp kauem vaasis ilus. Hollandist või mujalt sissetoodava lille puhul võib õite liikumisel kasvuhoonest lattu ja sealt Eestisse mõnel juhul kuluda kuni 7-10 päeva,» lisas ta.

Tänaseks on kodumaised tulbid juba kõik suures osas lillemüüjate poolt naistepäevaks ette ära tellitud. Nurmiko Hulgi ja Flores Aed toodavad laias valikus erineva värvivalikuga tulpe, pakkuda on ligi sada erinevat sorti.

Peale tulpide pakuvad koduamaised lillekasvatajad naistepäeva ajaks veel priimulaid, hüatsinte ja nartisse. Lilli saab osta nii suurtest poekettidest kui suurematest ja väiksematest lillekauplustest üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles