McDonald's hakkab Ukrainas taas söögikohti avama

Copy
Suletud McDonald'si restoran Kiievi kesklinnas.
Suletud McDonald'si restoran Kiievi kesklinnas. Foto: Valentyn Ogirenko

USA kiirtoidukett McDonald's hakkab lähiajal taas Ukrainas söögikohti avama, mis on märk mõningase normaalsuse naasmisest sõdivas riigis.

Burgerihiid pani Ukrainas poe kinni pärast Venemaa sissetungi 24. veebruaril, kuid maksab rohkem kui 10 000 Ukraina McDonald'si töötajale tänini palka.

Neljapäeval teatas McDonald's, et hakkab Kiievis ja Lääne-Ukrainas tasapisi söögikohti taasavama. Tegevuse taastamisega on algust teinud teisedki Lääne firmad, nagu Hispaania rõivaketid Zara ja Mango.

«Oleme rääkinud oma töötajatega, kellel on suur soov tööle naasta,» ütles McDonald'si rahvusvaheliste turgude asepresident Paul Pomroy. «Viimastel kuudel on kasvanud usk, et see toetab väikest, kuid tähtsat normaalsustunnet.»

Ukraina majandus on sõjas rängalt kannatada saanud, nii et isegi ettevõtete piiratud tegevuse taastumisest oleks palju abi. Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) hinnangul kahaneb Ukraina majandus sel aastal 35 protsendi võrra.

McDonald'sil oli enne sõda Ukrainas 109 söögikohta, kui firma ei ole öelnud, kui paljud neist uuesti avatakse.

Pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale müüs McDonald's oma 850 Venemaa söögikohta kohalikule ärimehele. Endised McDonald'si kiirtoidurestoranid said uueks nimeks «Vkusno i totška» («Maitsev ja punkt»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles