Eesti McDonald'si omanik kasvatas mullu kasumit ja käivet

BNS
Copy
Burgerisõbrad kulutasid rohkem raha kiirtoiduketi McDonald'si söögikohtades
Burgerisõbrad kulutasid rohkem raha kiirtoiduketi McDonald'si söögikohtades Foto: imago images/Waldmüller/SCANPIX

Eestis kiirtoiduketti McDonald's käitava Premier Restaurants Eesti AS-i käive kasvas eelmisel aastal 10,9 protsenti 26,5 miljoni euroni, puhaskasum aga 58 protsenti 2,8 miljoni euroni.

Tulude suurenemine oli tingitud peamiselt edukast taastumisest COVID-19 pandeemia järel, märkis juhatus tegevusaruandes.

Premier Restaurants jätkas mullu oma digitaalse kohaloleku suurendamist ning 23 protsenti ostudest tehti 2021. aastal McDonald'si mobiilirakenduse kaudu.

Töötajaid oli ettevõttel mullu keskmiselt 612, aasta varem 663. Tööjõukulud püsis aastaga sisuliselt samal tasemel, kasvades 0,1 protsenti 6,7 miljoni euroni. Juhtkond mullu tasu ei saanud.

Ettevõte investeeris immateriaalsetesse varadesse 47 000 eurot ja materiaalsetesse varadesse 505 900 eurot, peamiselt tõhususe ja kliendikogemuse parendamiseks. Mõõdukaid investeeringuid on kavas jätkata ka sel aastal.

Premier Restaurantsi tegevuse aluseks on 2007. aastal 20 aastaks sõlmitud frantsiisileping, mis annab ettevõttele õiguse kasutada oma restoranides McDonald'si nime ja infosüsteemi. Premier Restaurants asutati Eestis 1997. aastal ja see kuulub Maltal registreeritud kontserni Premier Capital, mis omakorda kuulub strateegiliste kinnisvarainvesteeringute kontserni Hili Properties.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles