Selgus A.Le Coqi uus juht

PM Majandus
Copy
Jaanus Vihand.
Jaanus Vihand. Foto: Erakogu.

Alates septembrist annab A. Le Coqi pikaaegne juht Tarmo Noop teatepulga üle. Ettevõtte uueks juhiks saab Jaanus Vihand.

Noobi sõnul on Vihand A. Le Coqile parim võimalik uus juht, kelle kätte usaldada Eesti suurim ja edukaim joogitööstus. Lisaks väga suurele tippjuhtimiskogemusele on tal ka teadmised nii toiduainetööstussektorist kui ka jaekaubandusest.

«Ta on üles ehitanud tunnustatud kaubamärgi Farmi ja vedanud peaaegu terve kümnendi Eesti suurimat jaekaubanduskontserni Coop, muutes selle maine-, innovatsiooni- ja turuliidriks ning laiendades ettevõtte tegevust ka pangandussektorisse. Viimastel aastatel on ta juhtinud üleilmselt tegutseva tehnoloogiaettevõtte Eurora kasvu, viies selle üheks edukamaks Eesti iduettevõtteks,» kirjeldas Noop.

A. Le Coqi nõukogu esimehe Lasse Aho sõnul kestsid juhiotsingud kaua ja olid põhjalikud. 

Peagi uues ametis alustava Jaanus Vihandi sõnul on Tarmo Noop teinud A. Le Coqist ikoonilise ettevõtte ning pärandab selle talle väga heas korras. Omanikelt ja aktsionäridelt soovib ta, et teda usaldataks ja antaks piisavalt vabadust ettevõtet edasi viia.

«Ees on väljakutsuvad ajad, kui toormehinnad kallinevad, napib pakendeid ja energiaallikaid. Peame kohanema, leidma lahendusi ja olema loovad, sest keerulistes oludes suudavad kõige rohkem võita nutikamad,» sõnas Vihand.

Vihand sai ettepaneku asuda A. Le Coqi etteotsa esiti ootamatult, kuid ta jäi selle üle mõtlema.

«Uut väljakutset ma tegelikult ei otsinud ja seepärast võtsin aega rahulikult asjad läbi mõelda. Kohtusin korduvalt nii A. Le Coqi tegevjuhi kui ka nõukogu ja omanikega. Proovisin peale ettevõtte kui terviku õppida tundma selle töötajate omavahelisi suhteid ja juhtimisstiili,» rääkis Vihand.

Positiivse otsuse langetamise juures oli tema sõnul mitu aspekti, mis lõpuks oluliseks osutusid. «Olen Tartumaalt pärit, toiduainetööstuse mured ja rõõmud on mulle tuttavad, ettevõtte tooted meeldivad ning tunnen jaekaubandusturgu hästi,» lisas Vihand.

Jaanus Vihand on lõpetanud Tartu ülikooli majandusteaduskonna ning tal on  üle 20 aasta tippjuhtimiskogemust. 2019. aastal pälvis ta Eesti parima juhi tiitli.

Juhtimiskogemus:

2004–2008 Farmi (Rakvere Piim)

2008–2011 Bauhof Eesti

2012–2019 Coop Eesti

2019–2020 Apollo Grupp

2020–2022 Eurora

alates 2022 A. Le Coq

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles