Luminori puhaskasum kasvas aastaga 37 protsenti

BNS
Copy
Luminor.
Luminor. Foto: Postimees

Luminor Bank AS-i teise kvartali netokasum oli 29,4 miljonit eurot, mis on 37 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal, mil kasum oli vaid 21,5 miljonit eurot.

Kasumi kasv tuli peamiselt suuremast intressi- ja teenustasude tulust, lisaks sellele vähenesid kulud 21 protsenti, teatas pank.

Ettevõtte tegevuskulud olid 53,6 miljonit eurot, vähenedes eelmise aasta sama ajaga 21,5 protsenti. Luminor suurendas eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes ka tarbmislaenude müüki, viimase kolme aasta kõrgeim tarbmislaenude müük oli maikuus.

Teise kvartali lõpuks oli ettevõttel varasid 14,4 miljonit eurot, millest immateriaalne põhivara oli 10,8 miljonit eurot. Panga normaliseeritud omakapitali tootlus kasvas eelmise aasta sama perioodi 7,1 protsendilt 9,6 protsendini. Tööjõukulud teises kvartalis ulatusid 26,8 miljoni euroni, mida on 2,7 miljonit eurot rohkem kui aasta varem samal ajal.

Luminori tegevjuhi Peter Boseki sõnul oli Luminori jaoks teises kvartalis tähtis jätkata teenuste osutamist panga klientidele, toetada oma töötajaid ja abistada neid, keda sissetung Ukrainasse enim mõjutas.

Pank kohandas oma tegevust vastavalt muutunud tegevuskeskkonnale, parandades äritegevuse tulemuslikkust ja kasvatades efektiivsust, mis tõi kaasa puhaskasumi suurenemise võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga. Pank kinnitas otseste ja kaudsete riskipositsioonide puudumist Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas.

Teises kvartalis avaldas Luminor esimese jätkusuutlikkuse aruande ja keskkonna-, sotsiaalsed ja juhtimisalased (ESG) eesmärgid, seades eesmärgiks viia 2050. aastaks kasvuhoonegaaside netoheide nulli. 1. juulil viis pank lõpule ka tehingu, millega omandati Baltimaades tegutsev e-poodide makselahenduste pakkuja AS Maksekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles