Tallinna Sadam lõpetab tegevuse Paljassaare sadamas

BNS
Copy
Paljassaare sadam.
Paljassaare sadam. Foto: Eero Vabamägi

Pika menetlusprotsessi tulemusena rahuldas transpordiamet Tallinna Sadama ja OÜ Hundipea avalduse ning muutis sadama pidaja kannet, mille kohaselt on alates 10. augustist Paljassaare sadama pidaja Hundipea.

Sadama pidamise ja sadamateenuste osutamise lõpetamine Paljassaares ei avalda olulist mõju Tallinna Sadama majandustulemustele, kuna Paljassaare sadamaga seotud varad on viimaste aastate jooksul juba võõrandatud, teatas ettevõte börsile.

Seoses piiratud äriarenduse võimalustega Paljassaares, otsustas Tallinna Sadam 2017. aastal loobuda Paljassaare sadama pidamisest ja haldamisest. Sadam alustas protsessi sadama pidamisest väljumiseks ning varade järk-järgulist võõrandamist. 2020. aasta jooksul võõrandas Talinna Sadam Paljassaare sadama kaid ja muud kinnistud ning 2021. aastal tehnovõrgud ja rajatised ning lõpetas võrguteenuse osutamise Paljassaares.

Pärast varade võõrandamist jätkas Tallinna Sadam Paljassaare sadama katkematu toimimise tagamiseks sadama pidamist, kuni kooskõlastab transpordiametiga sadama pidaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles