Tallinna Sadam lõpetab tegevuse Paljassaare sadamas

BNS
Copy
Selline näeb Hundipea arendatav ala välja praegu.
Selline näeb Hundipea arendatav ala välja praegu. Foto: Wolfscape

Pika menetlusprotsessi tulemusena rahuldas transpordiamet Tallinna Sadama ja OÜ Hundipea avalduse ning teostas sadama pidaja kande muutmise, mille kohaselt on alates 10. augustist Paljassaare sadama pidaja OÜ Hundipea.

Sadama pidamise ja sadamateenuste osutamise lõpetamine Paljassaares ei avalda olulist mõju Tallinna Sadama majandustulemustele, kuna Paljassaare sadamaga seotud varad on viimaste aastate jooksul juba võõrandatud, teatas ettevõte börsile.

Seoses piiratud äriarenduse võimalustega Paljassaares otsustas Tallinna Sadam 2017. aastal loobuda Paljassaare sadama pidamisest ja haldamisest.

Ühtlasi alustas Tallinna Sadam protsessi sadama pidamisest väljumiseks ning varade järk-järgulist võõrandamist. 2020. aasta jooksul võõrandas Tallinna Sadam Paljassaare sadama kaid ja muud kinnistud ning 2021. aastal tehnovõrgud ja rajatised ning lõpetas võrguteenuse osutamise Paljassaares.

Pärast varade võõrandamist jätkas Tallinna Sadam avalikkuse huve silmas pidades ja Paljassaare sadama katkematu toimimise tagamiseks Paljassaare sadama pidamist kuni transpordiameti poolt uue sadama pidaja kooskõlastamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles