Tudengeid ootab üüriturul eriti kibe konkurents

PM Majandus
Copy
Üürikorterite otsimine.
Üürikorterite otsimine. Foto: Postimees

Sel sügisel tuleb tudengitel niigi väheste saadaval olevate üürikorterite nimel konkureerida nii sõjapõgenikega kui nendega, kes kõrgete kommunaalkulude hirmus püüavad väiksemasse korterisse kolida.

«Hinnad on aastaga tuntavalt tõusnud, aga nõudlus ületab endiselt pakkumist. Samas peab vastu saabuvat talve korteri üürimisel erilist tähelepanu pöörama lisanduvatele kuludele,» analüüsis olukorda 1Partner Kinnisvara elamispindade tegevjuht Meelis Ränk ning tõi näiteks, et eelmisel sügisel 500 euroga üürimiseks pakutud 2-toalise kesklinna korteri eest tuleb sel aastal välja laduda juba 600 eurot.

«Me näeme, et paljud inimesed, kelle jaoks on kodu üürimise eelarve pingeline, otsivad väiksemat ja odavamat pinda,» kirjeldas  Ränk rekordeid löövate energiahindade mõjule viidates, miks nõudlus väiksemate korterite vastu veelgi kasvanud on.

Tänavu kevadel üüriturul kõvasti kaarte seganud Ukraina sõjapõgenike saabumise mõju kandub edasi ka sügisesse. «Kuigi sõja eest põgenevaid ukrainlasi enam nii massiliselt riiki ei saabu, siis suurel määral konkureerivad nad tagasihoidlikumate üürikorterite pärast just tudengitega,» nentis Meelis Ränk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles